Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši direktor ‘Zagrebačkih cesta‘ i ujak Bandićeve supruge Ivan Kolarić tereti se za štetu Holdingove podružnice za 535.200 kuna. Optužnica DORH-a podignuta je 13. siječnja.


U otužnici se navodi bliska suradnja bivšeg direktora Holdinga sa tvrtkom Rytec na čijem čelu se nalazi Ines Krmpot, supruga Slobodana Ljubičića, bivšeg direktora Holdinga, piše Jutarnji. Predmet optužnice je atraktivno zemljište u Šestinama površine 2.196 četvornih metara koje je prodano 2. prosinca 2005. godine tvrtki Rytec za 60 eura po četvornom metru odnosno za 1.002.000 kuna. To je zemljište tvrtka preprodala po gotovo dvostruko većoj cijeni za 104 eura po četvornom metru neurokirurgu KBC-a Rebro, Miroslavu Vukiću i Draganu Radiću, vlasniku tvrtke Graditelj svratišta na  kojem su sagrađene dvije urbane vile.

Vezani članci Milan Bandić - 1 Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu Milan Bandić - 2 Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći

Na raspisan javni natječaj javile su se tri tvrtke povezane s Rytecom, a Kolarić kao direktor 'Zagrebačkih cesta' je 2. veljače 2004. godine donio Odluku o osnivanju stručnog povjerenstva za pripremu prodaje zemljišta i u njoj naznačio planiranu vrijednost nekretnine od milijun kuna. Ugovor o kupoprodaji zaključio je nakon što je dobijena ponuda koja je iznosila dvije tisuće kuna od te svote bez prethodne procjene sudskog vještaka kao ni Porezne uprave.  Sada Kolarić se tereti sa više od pola milijuna kuna za štetu 'Zagrebačkih cesta'.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju