Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hiperprodukcija direktora

Uhljebi u Šibeniku: Na osam zaposlenih jedan ravnatelj i dva pomoćnika

Šibenik: Hiperprodukcija direktora (Foto: Dnevnik Nove TV)
Šibenik: Hiperprodukcija direktora (Foto: Dnevnik Nove TV) Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija +0 Šibenik: Hiperprodukcija direktora (Foto: Dnevnik Nove TV) Galerija 1/1 >>
Riječ uhljeb sve više boli građane svjesne da se iz njihovih nevelikih plaća financira rastući broj rukovodećih i administrativnih radnih mjesta u gradskim i državnim službama. U Šibeniku ravnatelj male Lučke uprave ima dva pomoćnika, a i na drugim mjestima u gradu nižu se slični primjeri.

Državna Lučka uprava Šibenik broji samo osam zaposlenih, ali od njih osam jedan je ravnatelj, a dva su pomoćnika ravnatelja.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Sadašnji ravnatelj Lučke uprave i jedan njegov pomoćnik su iz HDZ-a, a drugi pomoćnik je iz redova SDP-a. Ova dva pomoćnika bili su ranije ravnatelji, a u političkim smjenama premjestili su se na mjesta pomoćnika.

Nažalost, nije ovo jedina takva institucija. Svaki izbori donesu nove ljude, a narod sve to treba financirati.

U Lučkoj upravi Šibenik su bez izjava, a u Ministarstvu prometa ističu da istek mandata ravnatelja zakonski ne jamči ostanak na drugoj dužnosti.

Zbog dupliranja direktorskih pozicija upire se i u šibenski Vodovod. Smijenjeni direktor postao je zamijenik novome, a u kuloarima se spominju i rodbinske veze.

"Vjerujte mi, u državnoj i javnoj upravi neki ljudi grcaju od posla, a neki ne rade", govori Tonči Restović, predsjednik SDP-a Šibenik.

Od 35 tisuća Šibenčana, ima blizu 2.000 nezaposlenih. O direktorskim plaćama i sigurnim stranačkim foteljama mogu samo sanjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene