Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon racije

Uhićeno još dvoje osumnjičenih za napad u Manchesteru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija uhitila je još dvojicu ljudi pod sumnjom u povezanost s terorističkim samoubilačkim napadom u Manchesteru, čime je broj uhićenih porastao na osmero, objavila je u četvrtak manchesterska policija.

Jedan je muškarac uhićen nakon racije izvedene u području Withingtona, dok je drugi uhićen na području Manchestera, navela je policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najveći stupanj pripravnosti Zgrada BBC-a u Manchesteru nakratko evakuirana, vojska na pozicijama Slika nije dostupna DVA DANA NAKON NAPADA Vojska na ulicama Manchestera, uhićen još jedan muškarac kojeg se povezuje s napadom

Žena koja je u srijedu privedena u Blackleyu puštena je u međuvremenu i više nije pod sumnjom, dodaje se.

Policija je u četvrtak rano ujutro izvela kontroliranu eksploziju tijekom pretrage u četvrti Moss Side.

Bombaš samoubojica ubio je u ponedjeljak navečer 22 osobe, među kojima su i djeca, na koncertu u Manchester Areni, u napadu koji je britanska premijerka Theresa May nazvala gnjusnim i kukavičkim činom napada na djecu i mlade.

Bombaš bio dio terorističke mreže?

Dužnosnici vjeruju da je bombaš samoubojica koji je odgovoran za napad, Salman Abedi, bio dio terorističke mreže.

Odgovornost za taj napad preuzela je teroristička organizacija Islamska država, čije snage u Siriji i Iraku potiskuju oružane snage koje podupire Zapad.

Većina žrtava napada do sada je identificirana. Među njima je i osmogodišnja djevojčica, jedan poljski par, roditelji koji su došli po svoje kćeri koje su također bile na koncertu, te najmanje šest tinejdžera.

Britanska vlada najavila je da će četvrtak u 11 sati minutom šutnje odati počast žrtvama napada, premijerka Theresa May sastat će se po četvrti put s vladinim kriznim povjerenstvom.

U međuvremenu su britanski dužnosnici izrazili ljutnju objavljivanjem forenzičnih fotografija koje su procurile s mjesta zločina i koje je objavio New York Times.

Očekuje se da će britanska premijerka to pitanje pokrenuti u razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na sastanku na vrhu NATO-a u četvrtak u Bruxellesu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene