Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Milan Sabic/Pixsell

Zbog sumnje da je putem interneta prijetio ministru zdravstva Viliju Berošu osječko-baranjska policija u srijedu je uhitila 26-godišnjaka s područja te županije.


Policija je u Osječko-baranjskoj županiji uhitila 26-godišnjaka zbog sumnje da je putem interneta prijetio ministru zdravstva Viliju Berošu.

Vezani članci Vili Beroš i Krunoslav Capak obišli punk HZJZ-a gdje se građani cijepe Počelo masovno cijepljenje u Zagrebu, Beroš i Capak: "Gužve su odraz svijesti građana o potrebi cijepljenja", "Ako treba, uvest ćemo redomate" Liječnice u punoj zaštitnoj opremi Danas 343 nova slučaja zaraze i 13 preminulih, a Capak poručuje: ''Ne smijemo se opustiti, ovo je rep drugog vala''

Policija nije željela navesti o kojem je dužnosniku riječ, a osumnjičeni 26-godišnjak uhićen je zbog sumnje da je putem internet aplikacije za razmjenu poruka, u nekoliko navrata tijekom listopada ove godine, prijetio državnom dužnosniku u vezi obavljanja njegovog posla na toj dužnosti, kažu u policiji.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, osumnjičenik je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, i drugi članovi stožera civilne zaštite ranije su prijavljivali kako trpe govor mržnje i prijetnje, a o čemu smo već ranije izvještavali na Novoj TV i portalu dnevnik.hr.