Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krao i oružje zaštitarima

Policija objavila detalje: Naoružani razbojnik iz Radničke serijski je pljačkaš, iz pohoda bježao na romobilu

Pronađeni predmeti tijekom pretresa
Pronađeni predmeti tijekom pretresa PU Zagrebačka
Aktualno Galerija Pronađeni predmeti tijekom pretresa Pronađeni predmeti tijekom pretresa Foto: PU Zagrebačka Pronađeni predmeti tijekom pretresa Pronađeni predmeti tijekom pretresa Foto: PU Zagrebačka Pronađeni predmeti tijekom pretresa Pronađeni predmeti tijekom pretresa Foto: PU Zagrebačka Pronađeni predmeti tijekom pretresa Pronađeni predmeti tijekom pretresa Foto: PU Zagrebačka +1 Pronađeni predmeti tijekom pretresa Galerija 1/6 >>
Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad muškarcem koji je u srijedu u podne opljačkao banku u Radničkoj ulici. Pripisuje mu se niz razbojništva unatrag godinu dana, a materijalna šteta veća je od 80.000 eura.

Razbojnik koji je uhićen u srijedu nakon pljačke banke u Radničkoj ulici u Zagrebu zapravo je serijski pljačkaš, otkrilo je kriminalističko istraživanje. 

Uhvaćen je neposredno nakon što je, maskiran i naroužan vatrenim oružjem, najprije razoružao zaštitara i zaprijetio zaposlenicima pa ukrao novac i pobjegao. 

Nakon što je zagrebačka policija uhitila 33-godišnjaka, pretražili su njegov stan i prostorije na Peščenici i Maksimiru te osobne automobile. Pronašli su čak šest pištolja, odjevne predmete i sredstva za maskiranje, romobil kojim se koristio te novac, ali policija nije otkrila iznos.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pronađen nakit, brojač novca... VIDEO Lovile ih stotine policajaca iz pet zemalja: Pala putujuća banda koja je pljačkala po Europi, uhićeni imali i hrvatske putovnice

Operirao godinu dana

Muškarac je osumnjičen za 18 rabojništva te jedno u pokušaju. Kaznena djela datiraju od kraja veljače 2022. godine, a materijalna šteta procijenjuje se na oko 80.650 eura.

Iz policije kažu da se "osumnjičeni nije obazirao na doba dana te bi maskiran dolazio do trgovina, poslovnica igara na sreću, pošti, ljekarni, banaka i poslovnica za promet novcem, u koje bi ulazio te uz prijetnju pištoljem od zaposlenika otuđivao novac".

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena krim istraga Prijeteći plastičnim pištoljem i skalpelom, pokušao opljačkati osam trgovina: Uhvatile ga dvije policajke

Zastrašivao zaposlenike

Čini se da dio pronađenih pištolja pripada zaštitarima koje je razoružavao u svojim pljačkaškim pohodima. U šest slučajeva je nakon pljački bježao na električnom romobilu, objavila je policija. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene