Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Istraga protiv Turčinova obuhvatila više od 100 različitih troškova, odvjetnik otkriva razmišlja li uhićeni načelnik o ostavci

Rano jutros uhićen je načelnik općine Murter Toni Turčinov. Uz njega uhićen je i jedan poduzetnik. Obojica su na izborima za županijsku skupštinu bila na listi šibensko-kninskog župana Marka Jelića.

Policija je obavila pretres kuće, a s Turčinovom je potom otišla i u zgradu Općine, odakle su ga odveli u Split na daljnje postupanje. Sumnja se, kažu iz USKOK-a, u kazneno djelo protiv službene dužnosti.

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič javio je kako su načelnik i poduzetnik dovedeni u USKOK. Završeno je ispitivanje. Kako se doznaje, sumnja se da je oštetio općinski proračun za oko 60.000 eura.

O svemu je više govorio odvjetnik načelnika Fran Olujić. Kazao je da ga se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti.

"Na način da je u privatne svrhe koristio općinski novac te da je to prikazivao kao troškove reprezentacije, te da je u suradnji s drugookrivljenikom počinio isto kazneno djelo jer je dvaput plaćen isti posao", rekao je Olujić.

Pročitajte i ovo Toni Turčinov Opasnost od utjecaja na svjedoke Ostaje u pritvoru: Policija i USKOK objavili detalje, pogledajte za što se sve tereti Tonči Turčinov

Načelnik je rekao da se ne smatra krivim.

"On se branio tako da je iznio kratku obranu, da je izjavio da se ne smatra krivim, da će detaljnu obranu iznijeti kad će imati pravo uvida u spis. Ovdje je očito riječ o postupku u kojem je kriminalističko istraživanje trajalo neko dulje vrijeme i zato bi bilo neozbiljno od nas iznositi detaljnu obranu kad nemamo cijeli spis na raspolaganju", poručio je odvjetnik.

USKOK će od suca tražiti određivanje istražnog zatvora. Još se ne zna točno po kojoj osnovi.

"Vjerojatno zbog mogućnosti ponavljanja djela jer je on još uvijek općinski načelnik i zbog utjecaja na svjedoke", pojasnio je.

Pročitajte i ovo Toni Turčinov fenomen s murtera Proglašen je za najboljeg je*ača, a objašnjenja zašto je posjećivao bordel bila su mu urnebesna: Tko je uhićeni Toni Turčinov?

Načelnika se sumnjiči i zbog peglanja službene kartice u austrijskom bordelu, obuhvaća li istraga i to?

"Riječ je o više od 100 različitih troškova, koliko sam imao prilike vidjeti, u tih sto troškova obuhvaćen je i taj", kazao je. 

Nakon što odvjetnik dobije uvid u spis i pripreme obranu, slijedi odluka hoće li načelnik odstupiti s funkcije.

"Nakon toga moramo odlučiti o činjenici hoće li nastaviti obnašati funkciju općinskog načelnika, vrlo vjerojatno ne", zaključio je.

O slučaju su se oglasili USKOK i MUP. Njihova priopćenja možete pročitati OVDJE.

 Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene