Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kazneno prijavljen

Pao piroman: Uhićen 31-godišnjak zbog podmetanja požara, prijeti mu do pet godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićen je 31-godišnji muškarac zbog sumnje da je u noći s 25. na 26. kolovoza podmetnuo više požara na području Jadrtovca i Žaborića, izvijestila je u petak šibensko-kninska policija.

U policiji kažu da su osumnjičenoga uhitili iste noći dok su požari bili aktivni. "Tu je noć na terenu bilo dosta policije i možemo reći da smo zaokružili jednu našu priču", rekao je glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić koji nije želio otkrivati više informacija o uhićeniku, pa ni je li otprije poznat policiji.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Traje očevid Tragedija u Varaždinu: Utopio se muškarac na kupalištu Ilustracija Evakuirana crkva Čak 25 osoba završilo u bolnici nakon curenja plina tijekom mise u blizini Torina

Nakon kriminalističkog istraživanja 31-godišnjak je kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za što Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 25. na 26. kolovoza na više mjesta na području Jadrtovca i Žaborića namjerno izazvao požar koji se proširio te zahvatio nisko raslinje i borovu šumu. Nakon kaznene prijave predan je pritvorskom nadzorniku.

Prvu dojavu o požaru hitne službe su zaprimile pola sata nakon ponoći 25. kolovoza. Isprva je bila riječ o više manjih požara, no tijekom noći spojili su se u jedan veliki požar.

Vatra se tijekom noći približila kućama, ali su vatrogasci tu opasnost brzo otklonili. Za promet je bila zatvorena Jadranska magistrala na opožarenom području, a šire područje bilo je bez struje.

Opožarena površina veća je od 40 hektara, a izgorjela je trava, makija i borova šuma. Hrvatska vatrogasna zajednica je priopćila da je taj požar lokaliziran sinoć poslije 19 sati te da vatrogasci još saniraju opožareno područje.

U gašenju požara sudjelovala su 63 vatrogasca s 23 vatrogasna vozila uz pomoć dva kanadera.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene