Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Držala dijete u naručju

Policija otkrila detalje strave u Međimurju: Uhićen 27-godišnjak koji je metalnom šipkom tukao bebu i majku

Dvadesetsedmogodišnji muškarac koji je u subotu u međimurskom naselju Piškorovec fizički napao svoju nevjenčanu suprugu i pritom metalnom šipkom ozlijedio nju i novorođenče, je uhićen, potvrdila je u nedjelju Hini Marina Soldat, zamjenica glasnogovornika PU međimurske.

Majka i novorođenče od 20 dana su zbrinuti u čakovečkoj bolnici, a pedijatrica Danijela Blažić rekla je da su dijete i majka stabilno i da su noć proveli mirno.

Muškarac je svoju nevjenčanu suprugu napao jučer oko 13:30 sati dok je u naručju držala njihovo dvoje djece, a uslijed napada, ženska osoba i jedno dijete zadobili su ozlijede, naveli su iz policije. Liječnička pomoć pruža im se u Županijskoj bolnici Čakovec.

Dvadeset sedmogodišnjak je osumnjičen za kazneno djelo nasilja u obitelji, uhićen je i u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, dodaje policija.

Dijete je stabilno, ostat će u bolnici na promatranju

Pedijatrica Danijela Blažić Milićević iz Županijske bolnice Čakovec rekla je za HTV da su novorođenče i majka stabilno i da su noć proveli mirno. Djetetu su rane sanirane i u dobrom je stanju. No još uvijek će provesti nekoliko dana na promatranju na pedijatriji jer je riječ o bebi staroj 20-ak dana koje je pretrpjelo ozljedu glave željeznom šipkom.

"Oni su jučer primarno zbrinuti - majka i dijete su tijekom noći opservirani. Dijete je općeg dobrog stanja. Cijelo vrijeme je uz majku i urednih je vitalnih parametara", rekla je.

Pročitajte i ovo Nasilje nad ženom, ilustracija strava u međimurju Pijani muškarac udario bebu staru 20 dana metalnom šipkom, tukao i suprugu: Privela ga policija

Iz socijalne službe kažu da se radi o obitelji s dvoje djece iz Piškorovca i da nisu do sada imali prijave zbog nasilja vezano za ovu obitelj, no bitno je osigurati siguran smještaj za majku i dijete.

"Najbrži način je zbrinuti majku i djecu u neku od sigurnih kuća, ovisno o tome što će majka zatražiti. Prema navodima kolegice koja je bila dežurna noćas, majka je takvu želju baš i izrazila. Onda ćemo vidjeti što dalje. Ako majka brine o svojoj djeci, onda nema niti potrebe postupati prema majci", kazala je za HTV Alenka Bilić iz Centra za socijalnu skrb Čakovec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene