Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slaba zarada

Ugostitelji nezadovoljni: Stiglo više gostiju koji manje troše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S jadranske obale već tjednima stižu vijesti o odličnim turističkim ostvarenjima. Ulice i plaže su prepune gostiju, međutim ugostitelji ne skrivaju razočaranje. Zarada, kažu, nije u skladu s brojem turista.

Na ulicama je pravi ljetni košmar. Turista je u Zadru 10 posto više nego lani. No, u restoranima je sasvim drugačija slika.Gosti ili sami kuhaju ili jedu u kampovima, u restoranima nisu svaki dan. Pad prometa je očit.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Nikolina Brnjac ''STAY SAFE IN CROATIA'' Ministrica Brnjac o planovima za nadolazeću turističku sezonu: ''Imali smo dobra iskustva, svakako bi mogla biti bolja od prethodne''

'Sigurno je da to na nas puno utječe, da je teško. Nakrcali smo se djelatnicima, radnom snagom, pogotovo onim sezonskim radnicima', tvrdi ugostitelj Stipe Knežević.

Osim zbog niže platežne moći turista, ugostitelji negoduju i zbog fast food objekata. Njih je na zadarskim ulicama više nego ikad.'Nije potrošnja, naprimjer ribe i neke skuplje hrane, nije na nivou prošle godine. Ipak smatram da smo tu dosta podbacili', zaključio je ugostitelj Božidar Vedrić.

Stižu i suprotne reakcije. 'Mislim da je to sramotno jer ako pođemo od restorana koji imaju najskuplju ponudu, nikad od njih ne čujemo da se oni žale na goste. Znači imaju posla, rade i to naplaćuju', rekao je direktor Turističke zajednice Zadar, Zvonko Šupe.

No, turisti su ovog ljeta, izgleda, odlučili štedjeti. Večere u elitnim restoranima malo tko si može priuštiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene