Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Virovitica: Uginula 41 ovca, dva jarca i dvije koze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Između sela Macuta i Voćina u Virovitičko-podravskoj županiji na polju uljane repice jučer je uginulo 45 životinja, od kojih 41 ovca te dva jarca i dvije koze, vlasnika V. T. (50) iz Macuta, izvijestila je danas virovitičko-podravska Policijska uprava.

Uginule životinje našao je njegov 20-godišnji sin i telefonom prijavio Policijskoj postaji u Slatini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijateljstvo na djelu Životinjska 'banda' budno pazi na prijateljicu Slika nije dostupna Desetine tona otpada VIDEO i FOTO: Na Pelješcu užas, ne može gore!

Mladić je izjavio policiji da su ovce i koze uginule jer su jele umjetno gnojivo ureu.

Očevidom policije, veterinarskih i poljoprivrednih inspektora na licu mjesta pronađene su vrećice u kojima je bilo gnojivo.

"Riječ je o naglu uginuću koje je najvjerojatnije uzrokovano trovanjem ureom. Uginule životinje nađene su rasute u jednom dijelu više hektara velikog polja uljane repice, u krugu od dvjestotinjak metara. Na više mjesta pronađene su i najlonske vrećice veličine dva kilograma, kakve se inače rabe za zamrzivače, a u njima je pronađena zrnasta praškasta tvar koja podsjeća na umjetno gnojivo ureu.

Životinje su pasle repicu i nailazile na te vrećice, kidale ih i lizale", izjavio je veterinarski inspektor Tomislav Perić.

Uzorci pet uginulih životinja poslani su u Veterinarski institut u Zagreb, nakon čega će znati točan uzrok uginuća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene