Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mi spašavamo zagrebački proračun'

Udruga Rode plakatima protiv poskupljenja vrtića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Roda – roditelji u akciji, svoju je reakciju na odluku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da poveća cijene vrtića u Zagrebu nastavila s postavljanjem plakata diljem Zagreba s natpisom 'Mi spašavamo zagrebački proračun'.

Nakon što je u subotu održan prosvjed s istim sloganom na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, danas su osvanuli plakati s istim natpisom. 'Sama ideja o prosvjedu rodila se na našem internetskom forumu, došla je od samih roditelja, korisnika usluga vrtića, a u djelo su je provele i provode naše članice i članovi', objasnila je predsjednica udruge Mirela Blažanović u priopćenju.

Pročitajte i ovo Misteriozni plakat tata Damir Misteriozni plakat osvanuo uz zagrebačku cestu: "Sine, javi se..." HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen"

>> 'Mlade obitelji će preko noći osiromašiti'

>> Teret poskupljenja vrtića najviše će pogoditi srednji sloj

'Nakon subotnjeg prosvjeda za kojeg smo tiskali 200 dječjih majica i 200 bedževa, uz pomoć jedne tvrtke koja se bavi plakatiranjem dobili smo mogućnost besplatnog postavljanja plakata na nekoliko desetaka trenutno slobodnih lokacija. Tiskanje smo platili iz vlastitih sredstava, a plakat nam je napravio profesionalni fotograf koji je također besplatno radio', kaže Blažanović.

Udruga Rode objasnila je kako je poruka ove akcije da se dječji problemi ne smiju politizirati, a problemi društva lomiti na njihovim leđima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene