Udruga Prsten upozorila na probleme
Udruga Prsten upozorila na probleme Foto: DNEVNIK.hr

Poduzetnik Ivan Miloloža, na skupu udruge Prsten, čiji je i jedan od osnivača, prošle godine gotovo je stradao kada mu je u obiteljskoj kući iz štednjaka curio plin. Spasio ga je Pavle Kalinić, šef zagrebačkog ureda za upravljanje u kriznim situacijama.


Na skupu udruge Prsten, čiji je i jedan od osnivača, pojavio se poduzetnik Ivan Miloloža koji je krajem prošle godine umalo nastradao zbog puštanja plina u štednjaku u obiteljskoj kući.

Vezani članci Ilegalni migranti Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..." Janez Janša, slovenski premijer Janša nazvao Džaferovića: "Ne postoji dokument kojim bi Slovenija zagovarala promjene granica BiH"

Njega je od sigurne smrti spasio Pavle Kalinić, šef zagrebačkog ureda za upravljanje u kriznim situacijama. Miloloža je rekao kako je uređaj kupljen prije manje od godinu dana, a opisao je i svoj odnos s Pavlom Kalinićem.

"Ja sam mu zahvalan za cijeli život i hvala mu puno", rekao je.

Udruga Prsten upozorava na probleme: Hrvati iz BiH zapošljavaju 11.000 ljudi

Udruga poduzetnika Prsten, koja okuplja Hrvate iz Bosne i Hercegovine, upozorila je danas na brojne probleme s kojima se poduzetnici suočavaju u poslovanju u Hrvatskoj.

Najveći problem im je, kao i većini poduzetnika, nedostatak kvalificirane radne snage i birokratska opterećenost poslovanja. Premijer Andrej Plenković poručio im je kako će njegova Vlada nastaviti s poreznim i administrativnim rasterećenjem gospodarstva. Inače, Prsten okuplja više od 200 tvrtki na područuju dvije države, a samo u Hrvatskoj zapošljavaju više od 11 tisuća ljudi.

"Moramo biti u obrazovanju malo brži nego što smo do sad bili. Nekakva radna mjesta su nestala, puno novih radnih mjesta se otvara, a da zapravo obrazovanje taj trend ne prati onako kako bi trebalo", kaže Pavo Zubak, predsjednik Udruge Prsten.

"Svi smo suglasni da je snažno obrazovanje temeljna pretpostavka razvoja poduzetništva, dugoročnoga gospodarskoga rasta, razvijanja ljudskih potencijala, uspješnoga ulaganja u mlade, u znanje, vještine i u konačnici podizanje konkurentnosti naših poduzetnika", rekao je premijer Andrej Plenković.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr