Davor Huić iz Lipe (Foto: Pixell)
Davor Huić iz Lipe (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Udruga poreznih obveznika Lipa prikupila je financijska sredstva za realizaciju projekta "Crna knjiga trošenja javnog novca", kojim će evidentirati i dokumentirati slučajeve netransparentnog i neefikasnog trošenja novca poreznih obveznika.


Tijekom donatorske kampanje koja je pokrenuta 7. prosinca Lipi je donirano ukupno više od 20.500 američkih dolara. U kampanji je sudjelovalo više od pet stotina donatora iz 22 države, navode iz Lipe.

"Hrvatska zaslužuje bolju javnu vlast nego što je trenutno ima. 'Crna knjiga rasipanja javnog novca' bit će alat kojim će građani moći direktno utjecati na to da se ona popravi“, rekao je Davor Huić, predsjednik Udruge Lipa.

Početak provedbe očekuje se u prvom kvartalu 2018. godine, a nakon godinu dana prikupljeni i obrađeni podaci bit će objavljeni u obliku "Crne knjige", koju će svaki donator dobiti na poklon.

Lipa poziva građane da sudjeluju u kreiranju "Crne knjige" te da slučajeve rasipanja javnog novca iz svoje okoline dojave na e-adresu Udruge lipa@manjiporezi.hr.

Vezani članci Autocesta, Njemačka, Ilustracija (Foto: AFP) Hrvatska nije jedina: Bizarni primjeri kako Njemačka besmisleno troši javni novac Blagajna, ilustracija (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Od danas više ne radite za državu, nego za sebe. Ali to zapravo i nije tako dobra vijest: Izračunajte koliko ide vama, a koliko radite za državni aparat