Još su samo 123 dana ostala da se na vrijeme dostavi više od 100.000 tužbi protiv banaka u slučaju švicarskih franaka.

Galerija


Dužnike je na pripreme sudskih tužbi pozvao saborski zastupnik Goran Aleksić uz predstavnike Udruge Franak. Aleksić je na temelju matematičkog izračuna pokazao kako konverzijom kredita nije postignuta restitucija koja je obvezujuća na temelju prava Europske unije. Poručio je i da je dosad podneseno više od 5000 tužbi i doneseno tisuću presuda, uglavnom u korist dužnika.

Vezani članci Udruga Franak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Udruga Franak: Hitno pronađite odvjetnike za zastupanje, tužiti možete najkasnije do 13. lipnja! Živi zid i Snaga o važnosti osnivanja Etične banke (Foto: Pixell) "Stvaranje vlastite Etične banke neophodno je za izlazak Hrvatske iz ekonomskih problema"

"Nemojte se bojati riskirati nekih možda tisuću, dvije tisuće kuna. Ukoliko Vrhovni sud nekom nesrećom presudi da nismo u pravu, ja ne vjerujem da je to moguće, ali uvijek je moguće, onda ćete izgubiti taj novac koji ste riskirali za pripremu tužbe.

Ali jednostavno ako ne riskirate taj novac koji je potreban da biste pripremili tužbe vi ćete izgubiti preplaćene kamate, a tog novca ima poprilično, nije to baš tako malo", uvjeren je Aleksić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr