Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga Franak pet mjeseci nakon podizanja velike tužbe protiv osam poslovnih banaka u Hrvatskoj, pokrenula je postupak za podizanje nove i proširene tužbe protiv istih banaka.


Optužnicu podiže Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača "Potrošač", koji je i ovlašten za takve stvari. Udruga Franak tužbom želi dokazati nedopuštenu i nepoštenu primjenu valutne klauzule u švicarskim francima te nedopuštenu i nepoštenu primjenu ugovorene odredbe o promjenjivoj kamatnoj stopi iz svih ugovora o kreditima s valutnom klauzulom, i to za sve ugovore sklopljene zaključno s 31. prosinca 2010. godine.

Vezani članci Ilustracija Zadnja prilika prije šoka? Veliki broj građana odlazi u banke i traži kredite Slika nije dostupna Donesena "povijesna presuda" za sve dužnike u švicarskim francima: Znači li konačnu pobjedu za sve?

>> Udruga Franak podiže tužbu protiv sedam banaka

Udruga Frank je okupila velik broj pravnih i ekonomskih stručnjaka u borbi za zaštitu prava dužnika u kreditima s valutnom klauzulom. Isto tako, riječ je i o najvećoj kolektivnoj tužbi u Hrvatskoj.

'Mi moramo krenuti u borbu za fer financijske usluge. U ovoj borbi potrošački pokret mora pobijediti', istaknuo je na konferenciji za medije Ilija Rkman, predsjednik "Potrošača".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju