Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokirani o rušenju kune

Poslali pismo predsjednici: ''Građane bi uništio rast cijena hrane i režija''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U otvorenom pismu hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović iz udruge Blokirani istaknuli su da su šokirani smjernicama njezina Vijeća za gospodarska pitanja.

Udruga Blokirani(h) hrvatskih građana protivi se deprecijaciji kune pa je u subotu u otvorenom pismu hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović istaknula kako je šokirana smjernicama njezina Vijeća za gospodarska pitanja, kojim traži da se gospodarstvo i izvoz ožive rušenjem kune od po dva posto u sljedećih pet godina.

Pročitajte i ovo Svijeće za žrtve ovršnog zakona (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Više od 324.000 Blokirani i ovršeni zapalili svijeće ispred poslovnica FINA-e diljem zemlje Miriam Kervatin (Foto: Dnevnik.hr) traže zastaru za stare dugove Blokirani kod Grabar-Kitarović: "Džentlmenski ćemo sačekati odluku Vlade u petak, a onda..."

Blokorani naglašavaju kako bi posljedica takvih odluka plaćali prezaduženi i osiromašeni građani. Većina štednje građana i poduzeća je u eurima, ali je uz tu valutu vezan i dug 330 tisuća blokiranih građana te 20 tisuća blokiranih pravnih subjekata, napominju Blokirani i procjenjuju kako bi time privatni dug automatski porastao za dodatnih 30 milijardi kuna.

To bi, smatra udruga, uz sadašnje stanje od 60 milijardi kuna građana i poduzeća značilo da bi otplata kredita i povrat duga za većinu osiromašenih postalo apsolutno nemoguće te bi, kako ocjenjuju, predsjednica posredno, ovakvim smjerom, na doživotno dužničko ropstvo, osudila nove generacije.

Po njihovu mišljenju, uz to bi siromašne i prezadužene građane, koji jedva preživljavaju s prosječnim mjesečnim prihodima između 2000 i 3000 kuna uništio rast cijena osnovnih prehrambenih artikala i režija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene