Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika šteta

Pukom srećom izbjegli tragediju: "Supruga i ja našli smo se na podu. Da sam bio pola metra bliže, ne bi ovako završilo"

Telefonska žica nakon udara groma
Telefonska žica nakon udara groma DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kotlovnica Kotlovnica Foto: Dnevnik Nove TV Grom, ilustracija Grom, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Osigurač nakon udara groma Osigurač nakon udara groma Foto: DNEVNIK.hr Perilica rublja Perilica rublja Foto: DNEVNIK.hr +1 Telefonska žica nakon udara groma Galerija 1/6 >>
Na jugu osim poplava, mještanima muke zadaju i česte munje. Udar groma šokirao je i napravio štetu u mjestu Sitno Gornje, istočno od Splita. Naš je Mario razgovarao s jednom obitelji koja je pukom srećom izbjegla veliku tragediju.

Grom koji je, kako tvrdi Pave Gruica, prošao kroz telefonske instalacije napravio je dar mar. Pukom srećom izbjegnuta je veća tragedija.

Pročitajte i ovo Požar na Ilijinom brdu - 2 Gusti dim Udar groma izazvao požar na jugu zemlje: Lokaliziran brzom reakcijom vatrogasaca Udar groma Snimila nadzorna kamera VIDEO Užas na tržnici u Rusiji! Grom pogodio muškarca u glavu i na mjestu ga usmrtio

"Spržio je gore još jednu kutiju, spržio kompletno ovaj kabel i sva ta silna energija taj elektricitet je prošao kroz zemlju i ušao meni u kuću. Tada je produžio dalje ode je puka zid došao do razdjelnika", rekao je Gruica.

Još u šoku Pave Gruica prepričava neviđenu dramu:

"U hodniku se stvorila nenormalna eksplozija, plavičasto svjetlo, dim, vatra. Supruga i ja našli smo se na podu. Da sam bio bliže pola metra ne bi ovako završilo, vjerojatno bih imao velike posljedice. Sam Bog nas je spasio", dodaje Gruica.

Stradala je perilica, telefonske instalacije, sustav grijanja.

Ušao mi je u kotlovnicu, izgorila mi je automatika, izgorilo mi je to sve, pokušavam sada unutra okrpiti šta mogu“, govori Gruica.

Snažan udar groma prestravio je stanovnike ovog najistočnijeg dijela Splita. Upozoravaju kako je sličnih, ali ipak manjih udara gromova, bilo i ranije.

"Radiš nešto i onda jedan put bum i vidiš nema struje. To se ne može opisati. Svašta čovjeku prođe kroz glavu. To se dogodi momentalno u sekundi, a onda poslije gledaš posljedice. Ovaj put je stradao telefon i Internet", rekala je gđa Gruica.

"Ovo je treći put. Molio sam treći put ali po malo i molija sam ako se kože nešto napraviti međutim oni kažu da ne mogu, da to zahtjeva ulaganje vanjske vodove", Gruica.

O svemu se očitovao i Hrvatski Telekom.

"Naši tehničari su izašli na teren čim su vremenske prilike to dopustile i u ovom trenutku traje detaljna analiza na terenu", piše Hrvatski Telekom.

Dok traje analiza mještani se nadaju da neće doći do novog i žešćeg udara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene