Snažno nevrijeme zahvatilo je Rijeku. Prolom oblaka trajao je desetak minuta, dizao je šahtove na cestama i prouzročio puno problema u prometu.

Galerija


Negdje oko 14 sati Rijeku je pogodilo nevrijeme. Prolom oblaka trajao je manje od desetak minuta. Na cestama su poiskakali šahtovi, a udar groma oštetio je kuću na Zametu.

Vezani članci Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti Ogromna količina kiše poplavila dijelove Rijeke Snažno nevrijeme u Rijeci: Bujice blata i vode poplavile dijelove grada, šahtovi opet letjeli u zrak, automobili ostajali na cesti

"U 14:14 dobili smo dojavu vatrogasaca o udaru groma u privatnu kuću na Zametu. Oštećen je dimnjak i dio krova", kazala je za DNEVNIK.hr glasnogovornica PU primorsko-goranske Svemirka Miočić.

Navodi da su vatrogasci izašli na teren i uklonili crijepove koji su prijetili građanima. Ozlijeđenih u udaru groma nema.

Snažno nevrijeme s obilnom kišom prouzročilo je brojne probleme u prometu. Na cestama su poiskakali šahtovi, pojedini dijelovi ulica su poplavljeni pa su vozači pozvani na oprez. "Trajalo je samo pet do deset minuta i bilo je strašno", opisala je Riječanka.

Nevrijeme zahvatilo i druge gradove uz obalu

Snažno nevrijeme zahvatilo je i druge gradove uz obalu. Tijekom jutra, obilna kiša pala je na području srednje i južne Dalmacije. Oko 15 sati, snažna kiša zahvatila je Split i dijelove Dalmatinske zagore.

U Kaštelima se stvorio i takozvani funnel oblak iz kojega nastaje pijavica. ''Funnel je zahvatio jato čvoraka i pobacao ih po zemlji. Nije bilo pijavice, nego se radilo o 'blic tornadu'. Na dvadeset sekundi je dotakao tlo pedesetak metara od mene i porazbacao ptice po podu. Dio ptica je umro zbog udara u tlo, mačke se goste'', ispričao je za Dalmaciju danas jedan od članova Crometeo tima.

Obilna je kiša poplavila ulice Kaštela, a DVD Kaštel Gomila zaprimio je brojne poziva. 

''Trenutno ne možemo izbrojiti koliko nas ljudi zovu s terena. Sve vatrogasne snage su na terenu, na ispumpavanju obiteljskih kuća'', rekao je za Dalmaciju Danas zapovjednik DVD-a Kaštel Gomila Matko Bralić.

Najavljena promjena vremena potrajat će do kraja dana. Novo nevrijeme sa zahladnjenjem stiže u danima vikenda kada se očekuju puno obilnije kiše od današnjih.