Osnovna škola Pušća (Foto: Pixsell,Davor Višnjić)
Osnovna škola Pušća (Foto: Pixsell,Davor Višnjić) Foto: Pixsell,Davor Višnji?

Društvenim mrežama dijeli se poziv prosvjetarima da se uključe u doniranje Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj.


"S obzirom na to da štrajk nas prosvjetara još traje i da smo svi uporni u postizanju naših zahtjeva, odlučili smo se na sljedeći korak. Djeca su nama najvažnija u životu, i profesionalnom i privatnom. Odlučili smo se na akciju kojom bismo pokrenuli sve naše učitelje i nastavnike, male ali humane ljude.

Vezani članci Sindikati o štrajku u osnovnim i srednjim školama (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Prosvjetari ogromnom većinom odbili ponudu Vlade: "Štrajk ide dalje punom snagom!" Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Divjak: "Jučer smo čuli jedan racionalan kompromis. Sad se moramo okrenuti učenicima"

Donijeli smo odluku na nivou naše Osnovne škole Pušća uplatiti za Klaićevu bolnicu iznos od 315 kuna. To ćemo ponavljati svaki dan štrajka, počevši s današnjim danom. Molimo sve škole u našoj županiji i u ostalim županijama diljem Lijepe Naše koje sudjeluju u štrajku da učine isto. Zajedno smo jači", poručili su djelatnici OŠ Pušća u mjestu Donja Pušća blizu Zaprešića u dopisu kojim pozivaju sve kolege da im se pridruže.

Osnovna škola Pušća (Foto: Pixsell,Davor Višnjić)
Donacija od 315 kuna (Foto: Dnevnik.hr)1 Foto: DNEVNIK.hr

Ideja je potekla od savjetnice u školi, prof. Duše Šarunić. "Ja sam došla na ideju, sve moje kolege jednoglasno su je prihvatile i podržale. Po medijima se piše da se ne brinemo za djecu. To nije točno i mislim da je ovo samo još jedan dokaz toga. Ovo je poruka svima da se stvarno brinemo za djecu", kazala je za DNEVNIK.hr Šarunić.

Iznos od 315 kuna je simboličan, dodaje. "U Vladi su rekli da nam više neće plaćati dane u štrajku, oni su izračunali da je naša dnevnica 315 kuna, dakle to je prosječna dnevnica zaposlenih u osnovnim i srednjim školama. Kad oni neće platiti 315 kuna nama, kako su izračunali, mi ih možemo dati za bolesnu djecu", objasnila je.

Osnovna škola Pušća (Foto: Pixsell,Davor Višnjić)
Donacija od 315 kuna (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Kad se donirani iznos podijeli na sve zaposlene u školi, svatko od njih izdvojio je manje od deset kuna. Šarunić ističe da će doniranje biti svakodnevno, svaki dan do kraja štrajka, uvijek u istom iznosu - 315 kuna. "Sve se radi uz podršku sindikata", dodaje Šarunić. "Trebamo biti jedan korak ispred njih (Vlade, op. a.), mi ne štrajkamo zbog 315 kuna. Nećemo im popustiti i nećemo odustati od svojih zahtjeva. Bili smo za kompromisno rješenje, no oni nisu bili za kompromis", ističe.

Kako doznajemo, pozivu za doniranjem već su se odazvale neke škole te će također početi uplaćivati donacije na račun bolnice u Klaićevoj.