Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca za djecu

Učenicima iz Petrinje stigle donacije školaraca u Zagrebu: "Bio sam jako sretan jer sam znao da nisam sam i da netko drugi misli na mene“

Aktualno Galerija Val dobrote učenika za sisačke škole - 8 Val dobrote učenika za sisačke škole - 8 Foto: DNEVNIK.hr Val dobrote učenika za sisačke škole - 7 Val dobrote učenika za sisačke škole - 7 Foto: DNEVNIK.hr Val dobrote učenika za sisačke škole - 6 Val dobrote učenika za sisačke škole - 6 Foto: DNEVNIK.hr Val dobrote učenika za sisačke škole - 5 Val dobrote učenika za sisačke škole - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Val dobrote učenika za sisačke škole - 4 Galerija 1/8 >>
Svi rokovi za početak obnove Banovine su daleko prekoračeni. Među tisućama zgrada s crvenom naljepnicom je i Osnovna škola Ivana Kukuljevića u Sisku. U pomoć njezinim učenicima odlučili su uskočiti zagrebački školarci.

Osnovnu školu Ivana Kukuljevića u Sisku učenici mogu gledati samo izvana. Jer iznutra izgleda katastrofalno i sve je porušeno. Učenici se jedva čekaju vratiti jer su im ipak uspomene iz nje obilježile velik dio djetinjstva. Nove uspomene počet će skupljati nakon što obnova završi. No nije još ni počela.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

"Čekamo završetak elaborata koji bi ovih dana trebao biti završen u kojem ćemo onda znati hoće li se škola moći popraviti ili će se možda rušiti“, kazala je ravnateljica Željka Birač.

A pomažu im zagrebački učenici iz OŠ Vjenceslava Novaka. "Donosili smo pribor, bilježnice, igračke, ovisi što smo našli doma", kaže Lea.

"Ja sam pomogla tako što sam dala jednu potpuno neiskorištenu pernicu", rekla je prvašica Una, dok je Franko iz 7. razreda dodao: "Prvo sam donirao sto kuna, to je bilo kao u jednoj kuverti, a kasnije sam donirao trideset iz svoje privatne zalihe koje sam držao u pernici.

Dio školskog pribora stigao je u ruke sisačkih školaraca. "Bio sam jako sretan zato šta sam znao da nisam sam i da netko drugi misli na mene“, rekao je učenik škole u Sisku Mihael Ćuk.

Prikupljeno je i više od 23 tisuće kuna. Val dobrote se nastavlja. "Mi smo konkretno pozvali osnovnu školu sa Žutog brijega nominirali smo je da se uključi u našu akciju, oni će sada nastaviti našu akciju i nominirati dalje sljedeće škole“, objašnjava Krešimir Petković iz vijeća roditelja škole.

Ravnatelj Žarko Čorić kaže da je "najbitnije naučiti djecu da trebamo pomagati i pomaganje nas treba veseliti". A veseli posebno i one koji tu pomoć trebaju.

Više o ovoj temi doznajte iz videa priloženog uz tekst.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene