Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za svaku pohvalu

Učenici osnovne škole osmislili slikovnicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici osnovne škole u istarskom Lupoglavu koji su objavili su slikovnicu. Sami su napisali tekst i svojim ilustracijama u tehnici flomastera oslikali 'Mit o učkarskom zvončiću'. Priču temelje na staro-slavenskim mitovima i legendama kao i onima Istre i Kvarnera.

Kad se mali umovi slože, ništa nije nemoguće. Paolo je imao ideju po kojoj se priča razvijala. 'Ja sam to jednostavno. Prvo što mi je palo na pamet ja sam napisao', rekao je Paolo. 'Učili smo o bogovima i mitove pa smo tako povezali i odlučili napraviti slikovnicu', rekla je Megi.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Dugina obitelj (Ilustracija iz knjige) Vigilare pisao ministrici Divjak Izlazi prva slikovnica o istospolnim obiteljima "Moja dugina obitelj"

17 pomno osmišljenih šarenih ilustracija u potpunosti prati tekst. Bilo je tu puno brisanja, ponovnog crtanja, ali su na kraju uspjeli. A poruka je jasna.

>>Evo kakve OPASNOSTI s interneta vrebaju djecu

'Kako trebamo čuvati prirodu i učkarski zvončić jer je on endem', rekla je Simona.

Knjiga je ponos ovih vrijednih učenika, a njihova mentorica otkrila je što je bilo najvažnije. 'Motivacija - to je ono najvažnije! Ako su djeca dovoljno motivirana oni će vam pa gotovo sve sami odraditi', rekla je profesorica Iva Major Šujević.

Dvije godine truda satkanih u slikovnicu prva su ocjenila vrtička djeca. A njima se ona itekako svidjela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene