Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Učenici, studenti i znanstveni novaci konačno su dobili priliku ministru Željku Jovanoviću uputiti svoja pitanja i prijedloge o obrazovnom sustavu. Između ostalog, muče ih razlike u školovanju u manjim i većim mjestima, ali i način kako bolje poticati talentirane učenike.


Pitanja, prijedlozi i kritike - o novoj Strategiji znanosti i obrazovanja s ministrom Jovanovićem raspravljali su učenici, studenti, znanstveni novaci. 'Maturanti koji su ostvarili najbolji uspjeh na državnoj maturi, osvajači zlatnih olimpijskih medalja i znantveni novaci. Prema tome, krema znanstvenog i obrazovnog sustava', kazao je Jovanović.

>> Jovanović: 'Vjerujem da će Nikolić vidjeti da se udžbenici temelje na istini!'

Vezani članci Ilustracija Država kažnjava nezaposlene koji se žele obrazovati? ''Odobrili su mi zahtjev, krenula sam, ali ima jedan problem'' Školski dnevnik (Foto: Dnevnik.hr) Odzvonilo "štancanju" odlikaša? Ministarstvo obrazovanja mijenja pravilnik o ocjenjivanju

O Strategiji koja će odrediti kako će se obrazovati budući naraštaji, mladi su iznijeli svoje mišljenje. Kako nagraditi vrhunske znanstvenike, ili poticati talentirane učenike- samo su neka od pitanja i prijedloga koje su uputili članovima Ministarstva. 'Ministar mi je dao podršku u mojoj želji da smanji broj razreda kako bi se povećala kvaliteta nastave', kazala je Kristina Pavlek, studentica PMF-a.

Muče ih i razlike u obrazovanju u velikim i manjim mjestima. 'Dolazim iz Slavomskog Broda, i mogu primijetiti iz vlastitog iskustva da dodatne nastave nisu toliko organizirane', kazao je Vedran Mihal.

Nakon dva sata zadovoljni su bili učenici, a i ministar. Nakon, kako je rekao- najkorisnije rasprave o Strategiji obrazovanja, iz resornog ministarstva došlo je i obećanje o unapređenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju