Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Učenici, studenti i znanstveni novaci konačno su dobili priliku ministru Željku Jovanoviću uputiti svoja pitanja i prijedloge o obrazovnom sustavu. Između ostalog, muče ih razlike u školovanju u manjim i većim mjestima, ali i način kako bolje poticati talentirane učenike.


Pitanja, prijedlozi i kritike - o novoj Strategiji znanosti i obrazovanja s ministrom Jovanovićem raspravljali su učenici, studenti, znanstveni novaci. 'Maturanti koji su ostvarili najbolji uspjeh na državnoj maturi, osvajači zlatnih olimpijskih medalja i znantveni novaci. Prema tome, krema znanstvenog i obrazovnog sustava', kazao je Jovanović.

>> Jovanović: 'Vjerujem da će Nikolić vidjeti da se udžbenici temelje na istini!'

Vezani članci Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 1 Zadrani zgroženi dezinficijensom u vodi profesorice, otkriveno koja kazna može čekati krivce Učenici, ilustracija - 2 Od idućeg tjedna učenici svih razreda vraćaju se u škole? Dvije županije ostaju na oprezu: "Situacija u okruženju veoma je zabrinjavajuća"

O Strategiji koja će odrediti kako će se obrazovati budući naraštaji, mladi su iznijeli svoje mišljenje. Kako nagraditi vrhunske znanstvenike, ili poticati talentirane učenike- samo su neka od pitanja i prijedloga koje su uputili članovima Ministarstva. 'Ministar mi je dao podršku u mojoj želji da smanji broj razreda kako bi se povećala kvaliteta nastave', kazala je Kristina Pavlek, studentica PMF-a.

Muče ih i razlike u obrazovanju u velikim i manjim mjestima. 'Dolazim iz Slavomskog Broda, i mogu primijetiti iz vlastitog iskustva da dodatne nastave nisu toliko organizirane', kazao je Vedran Mihal.

Nakon dva sata zadovoljni su bili učenici, a i ministar. Nakon, kako je rekao- najkorisnije rasprave o Strategiji obrazovanja, iz resornog ministarstva došlo je i obećanje o unapređenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook