Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRESUDA ZA TOTOVO UBOJSTVO

Ubojicama hrvatskog rukometaša izrečene visoke zatvorske kazne: "Najupornija je bila Klementina"

Denis Tot
Denis Tot Foto: RK Butel Skopje/GOL.hr
Kazneni sud u Skoplju osudio je troje počinitelja na ukupno 52 godine zatvora za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota u travnju u makedonskom glavnom gradu.

Hrvatski rukometaš Denis Tot (27) preminuo je od posljedica premlaćivanja i zadobivenih udaraca u jednom noćnom klubu u glavnom gradu Sjeverne Makedonije. Suđenje je počelo 5. rujna, a troje optuženika tvrdilo je da nisu krivi. 

Prvooptuženi Angelo Georgievski dobio je 18 godina zatvora, a toliko je dobila i drugooptužena Klementina Lefkovska. Trećeoptuženi Andrej Kostovski osuđen je na 16 godina zatvora.

"Nisu prijavili da je žrtva ozlijeđena, nisu prijavili incident. Klementina nije pomogla Totu, a Angelo je pobjegao. Njegova je olakotna okolnost da je mlad i da je ipak pomogao pobjeći. Olakotna okolnost za Klementinu je to što je nezaposlena samohrana majka koja dosad nije osuđivana. Oboje su izrazili kajanje zbog onoga što su napravili. Ipak, videosnimke su bile najpouzdaniji dokaz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna užas Djevojka koja je tukla Denisa Tota samo se smijala u policijskoj stanici

Nedvojbeno je da su bili svjesni posljedica koje su nastupile. Pad Denisa Tota, koji je bio snažan sportaš, jasno ukazuje na snagu Angelovih udaraca. Udarci su se nastavili, a najupornija je bila Klementina, koja se u jednom trenutku vratila na mjesto incidenta i opet udarila Hrvata po glavi", kazala je sutkinja.

Presudu je izreklo sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Elenom Ilievskom-Josifović i ona nije pravomoćna jer stranke imaju pravo žalbe Višem prizivnom sudu u Skopju. Nakon izricanja presude, tužiteljstvo je zatražilo, a sud produžio pritvor optuženima do pravomoćnosti presude, piše portal 360 stepeni.

Osuđeni imaju pravo žalbe na presudu u roku od 15 dana. Njihov odvjetnik najavio je da će to i učiniti. Sutkinja Ilijevska-Josifović priopćila je da je osuđenima u zatvorsku kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od travnja ove godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Smrt je sumnjiva" Ravnateljica klinike za Dnevnik Nove TV ispričala što se dogodilo s Denisom Totom pa priznala pogrešku

Sud je odredio i odštetu za obitelj ubijenog rukometaša, oko 145.000 eura za majku i oca te oko 130.000 eura za brata Denisa Tota. Zajednička odšteta trebala bi biti isplaćena u roku od šest mjeseci od pravomoćnosti presude.

Kao svjedoci pozvani su i vještaci sudske medicine, koji su pojasnili da su najteže ozljede koje je zadobio rukometaš bile nagnječenje velikog mozga i ozljeda leđne moždine, za koju su naveli kao smrtonosnu.

Da nije bilo ozljede leđne moždine, odnosno da je došlo samo do kompresije velikog mozga, po njima bi Tot imao veće šanse za preživljavanje.

Preminuo je u noći sa 6. na 7. travnja u bolnici u Skoplju, iz koje su tvrdili da nije bilo vidljivih tragova nasilja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene