Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudio velik broj Hrvata na robiju

UBIUDR ogorčen odlikovanjem Fumića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UBIUDR je ogorčen odlikovanjem Ivana Fumića, jer, tvrde, on blati i marginalizira sve što ima veze s Domovinskim ratom.

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) iznimno je iznenađena i ogorčena što se među odlikovanima i istaknutim i zaslužnim antifašistima, kojima je predsjednik Republike Ivo Josipović uručio Red Stjepana Radića za doprinos u antifašističkoj borbi našlo ime i Ivana Fumića. Kako je priopćeno iz ove udruge, riječ je o bivšem visokom vojnom tužitelju u vrijeme komunizma, koji je neopravdano osudio veliki broj Hrvata na dugogodišnje robije, ali i čovjeku koji se od osamostaljenja hrvatske države neprestano bori, blati i marginalizira sve što ima veze s Domovinskim ratom i pobjedom hrvatskih branitelja.

Pročitajte i ovo Odlikovanje za Vladimira Putina ORDEN RS-A VIDEO Milorad Dodik odlikovao Vladimira Putina: "Za patriotsku brigu i ljubav prema Republici Srpskoj" Slika nije dostupna SVIJEST O STANJU STVARI ''Hrvatska je država sa sve manje ljudi, to je nedostatak, ali nije tragedija'', poručio Milanović i objasnio i zašto

>> 'Status branitelja iz Domovinskog rata i partizana mora biti jednak'

Osim toga, dodaje se, Fumić je u vrijeme Drugog svjetskog rata bio 'pionir', i njegove zasluge kao partizana su vrlo upitne, ili bolje rečeno nikakve. Na taj način, nastavlja se, dodjelom visokog odličja jednom takvom čovjeku nanesena je uvreda i svim istinskim partizanima koji su se borili i za hrvatsku državu, a koje danas više nitko i ne spominje. Riječju, Ivo Fumić ničim nije zaslužio odličje, a još manje na Dan antifašističke borbe i 69. obljetnice početka borbe protiv fašizma, i tražimo da se preispita ova odluka i Fumiću oduzme nezasluženo priznanje, stoji u priopćenju UBIUDR-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene