Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed dijela vozača

Iz Ubera objasnili zašto nisu primili štrajkaše: "Centar za partnere danas će biti zatvoren zbog sigurnosnih razloga"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 7 do 10 sati ujutro trajao je štrajk dijela vozača Ubera koji su na kraju završili pred sjedištem tvrtke. No tamo ih nije dočekao nitko.

Konačno su se oglasili i u samom Uberu, objašnjavajući zašto nisu dočekali vozače. 

Pročitajte i ovo Uber KRŠENJE ZAKONA, TAJNO LOBIRANJE... Procurili šokantni dokumenti koji otkrivaju kako su političari tajno pomagali Uberu, među njima je i Macron Uber OD 7 DO 10 UJUTRO Uberovim vozačima prekipjelo zbog neisplate novca: U ponedjeljak ujutro povući će dosad nezabilježeni potez - "Od njih nema odgovora"

U priopćenju su napisali kako njihove usluge rade normalno te da su dostupne svima. 

"Centar za partnere vozače danas će biti zatvoren zbog sigurnosnih razloga, no naši virtualni i telefonski kanali za podršku ostaju u potpunosti otvoreni. Čim se ostvare svi sigurnosni uvjeti, nastavit ćemo i s osobnom podrškom", napisali su.

Dodaju kako je "nekoliko vozača prosvjedovalo". 

"U potpunosti poštujemo njihovo pravo na prosvjed i, iako smatramo kako ova skupina ne predstavlja većinu partnera vozača, ozbiljno shvaćamo njihove pritužbe", navode.

Objasnili da je za kašnjenje naknada kriv problem s obradom isplata u lokalnij banci, 

"Brzo smo poduzeli mjere kako bismo riješili ovaj problem i isplatili sve zaostale uplate, što je jutros i riješeno, a zarada je vozačima sjela na račun. Čim smo shvatili što se događa, poslali smo poruku svim partnerima vozačima čija uplata kasni, ispričavajući se zbog neugodnosti i objašnjavajući kada mogu očekivati isplatu.

Shvaćamo važnost pravovremenih tjednih isplata za našu zajednicu vozača partnera i učimo iz ovog iskustva kako bismo nastavili poboljšavati naše procese", kažu u Uberu. 

Više cijene vožnji

Nedavno su, kažu, poskupjeli.

 

"Što se tiče zarada općenito, ostajemo predani stvaranju održivog okruženja za poslovanje naših partnera, pa smo u tu svrhu nedavno podigli cijene. Ovo povećanje ne čini značajnu razliku za korisnike Uber aplikacije, dok u konačnici najviše profitiraju naši partneri, čiji su prihodi sada veći", dodaju. 

Štrajk djela Uberovih vozača trajao je od 7 do 10 sati kad je nekolicina njih stigla pred sjedište Ubera u Hrvatskoj. Tamo ih nije dočekao nitko

"Mislim da ova današnja situacija jasno pokazuje kako oni ne žele biti partneri nama. Dakle, Uberovo radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 9:30. Kao što vidite, ovdje danas nema nikoga", rekla je Iva Filipović, tajnica novoosnovanog Sindikata radnika digitalnih platformi, dodavši da sa kompanijom komuniciraju samo putem aplikacije te da se zbog toga osjećaju kao digitalni robovi.

Nije poznato koliko vozača je sudjelovalo u štrajku.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene