Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uber angažirao zaštitare

"Drastično je povećan broj napada na vozače"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za JI Europu, pozvao je sve partner-vozače i taksiste na smirivanje tenzija te izbjegavanje nasilja na ulicama koje na kraju ugrožavaju i sigurnost korisnika koji su nehotice upleteni u napade.

Iz Ubera su danas izvijestili da su u protekla tri tjedna zaprimili više od 40 prijava nasilja i agresije prema partnerima-vozačima te da su se u odnosu na zadnju polovicu prošle godine napadi povećali za više od 70 posto.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

"Zabrinjavajuće je da su u samo tri tjedna zabilježena čak četiri ozbiljna fizička okršaja u kojima su vozači-partneri napadnuti hladnim oružjem poput teleskopskih palica, kamenja ili kovanica koji su uzrokovali tjelesne ozljede partnerima-vozačima i materijalnu štetu na njihovim vozilima. U sve četiri situacije korisnici su bili prisutni u vozilima, tako da su i oni bili zahvaćeni napadima", stoji u Uberovom priopćenju.

Prenose i riječi generalnog menadžera Ubera za jugoistočnu Europu Davora Tremca koji je kazao da ta tvrtka strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja i iznimno brine o sigurnosti svojih partnera-vozača. "Čim smo primijetili ovaj povećan broj fizičkih napada na njih od strane taksista, morali smo angažirati uslugu zaštitarske službe. Pomoć im je dostupna 24 sata dnevno ako im prijeti opasnost za njihovu imovinu ili im je ugrožena sigurnost", kazao je Tremac.

U Uberu navode da se problemi najčešće događaju na raskrižju Tesline i Gajeve ulice. "Tako je, primjerice, jedan partner-vozač napadnut palicom te je zadobio lakše tjelesne ozljede dok su ostali taksisti sve promatrali na obližnjem stajalištu uz verbalne prijetnje i deranje. Drugom su partneru-vozaču bacali kovanice po vozilu, a kad je izašao iz vozila krenulo je vrijeđanje, fizičko naguravanje te lupanje po automobilu.

Postoji i nekoliko primjera gdje je partnerima-vozačima bilo onemogućeno kretanje, tako je recimo jedan od partnera-vozača bio okružen s četiri vozila taksista u Ulici grada Vukovara dok mu je korisnica bila u automobilu", kažu u priopćenju.

Dodaju i da Uber strogo osuđuje nasilje i surađuje s policijom te istražuje sve okolnosti oko ovih događaja. Također, pozvao je sve partner-vozače i taksiste na smirivanje tenzija te izbjegavanje nasilja na ulicama koje na kraju ugrožavaju i sigurnost korisnika koji su nehotice upleteni u napade.

Podsjetimo, taksisti su najavili blokadu Zagreba i cijele Hrvatske ne zabrani li se rad Ubera te izrazili nezadovoljstvo predloženim izmjenama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, jer se njima planira legalizirati Uber. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene