Obavijesti Video Pretražite Navigacija
minsko područje

Vatrogasci cijelu noć na intervenciji: Požar na Žrnovnici još uvijek aktivan

Požar na brdu Dognjuš
Požar na brdu Dognjuš Facebook/DVD Žrnovica
Aktualno Galerija +0 Požar na brdu Dognjuš Galerija 1/1 >>
U požaru u bivšoj raketnoj bazi u Žrnovnici, koji je buknuo u četvrtak navečer i još uvijek je aktivan, izgorjelo je osam hektara niskog raslinja i borovine, doznaje se u subotu ujutro iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split.

Besana noć za vatrogasce. Tijekom protekle noći s petka na subotu na požaru u bivšoj raketnoj bazi u Žrnovnici aktivirane su snage DVD Žrnovnice, DVD Split i JVP Grada Splita s pet vozila i 15 vatrogasaca, javlja u Javna vatrogasna postrojba Split.

Pročitajte i ovo Ilustracija/Požar (Foto Ivo Čagalj/PIXSELL) Nepristupačno područje Požar kod Splita: Planulo u bivšoj bazi JNA-a, na terenu i vojska

Požar je buknuo u četvrtak oko 21.20 sati na otvorenom prostoru unutar raketne baze. Na intervenciju je tada izišlo DVD Žrnovnica s četiri vozila i osam vatrogasaca, DVD Split s jednim vozilom i tri vatrogasca i JVP Grada Splita s dva vozila i četiri vatrogasca.

Dan poslije, u petak, u ranim jutarnjim satima uz zemaljske snage gašenju su se priključile i zračne snage, kanader i Fire Boss. Opožarena površina makije, raslinja i šume je oko 8 hektara.

Požarište je još uvijek aktivno, ali je pod kontrolom. Riječ je o minski sumnjivom području zbog čega vatrogasci cijelo vijeme osiguravaju teren.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene