Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog neisplaćenih plaća

U znak prosvjeda: Modna revija radnika Arene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak radnica i radnika Modne kuće 'Arena' koji su od 21. veljače u štrajku zbog neisplaćenih plaća od lipnja prošle godine, uz potporu još desetak građana, sudjelovali su ispred pogona trikotaže u Puli na modnoj reviji na kojoj su predstavljeni sadašnji i prošli modeli te tvornice čiji su proizvodi poznati i cijenjeni u zemlji i inozemstvu.

Brojni okupljeni građani time su izrazili svoju solidarnost s radnicima u štrajku koji čekaju isplatu sedam plaća te, kako su istaknuli 'poduprijeli njihovu borbu za pošteno zarađene plaće i obranu radnih mjesta'.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Radnici Uljanika i danas na ulicama (Foto: dnevnik.hr) Prosvjed radnika Uljanika Tisuće ljudi na pulskim ulicama: "Ako ne sjednu sutra plaće, idemo ponovno u Zagreb"

Po riječima sindikalne povjerenice Ljiljane Bonas, i ovom je prigodom prikazano veliko umijeće vrijednih ruku sadašnjih i bivših radnika Arene.

Premda su bile najavljene, na modnoj reviji nisu sudjelovale radnice 'Kamenskog', ali su uputili pismo potpore u kojem su navele kako su 'današnju situaciju radnika Arene osjetile davno na svojoj koži, ali nisu odustale'.

'Podupiremo radnike Arene u svojim nastojanjima i borbi za radnička prava, u nastojanjima otvaranja radnih mjesta za koje će biti isplaćene plaće. Budite primjer opstojnosti i postojanja', stoji u njihovom pismu potpore.

Prosvjednici izviždali ministra! Traže prijevremene izbore!

Potporu radnicima 'Arene' dala je i poznata književnica Vedrana Rudan koja je okupljenima poručila da slučaj 'Arene' nije samo problem Pule i Istre, nego cijele Hrvatske.

Posjetiteljima modne revije, priređene u sklopu proslave Međunarodnog dana žena, dijelili su se kolači i vino, a skupljali su se i dobrovoljni prilozi za pomoć radnicima Arene koji čekaju isplatu sedam plaća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene