Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niska procijepljenost

Zarazna bolest sve je češća među djecom: "Možemo očekivati veliki broj oboljelih kroz idućih nekoliko tjedana ili mjeseci"

Aktualno Galerija injekcija - 1 injekcija - 1 Foto: Dnevnik Nove TV injekcija - 2 injekcija - 2 Foto: Dnevnik Nove TV injekcija - 3 injekcija - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Klinika za dječje bolesti Galerija 1/4 >>
Raste broj slučajeva hripavca u Zagrebu, dok iz Splita javljaju kako hospitaliziranih zbog hripavca nema. Koje bolesti trenutačno kolaju među djecom, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus.

U posljednjih nekoliko dana u Zagrebu je sve više slučajeva zaraze hripavcem.

"To vidimo i mi na razini naše prijemne ambulante jer svakodnevno vidimo po nekoliko djece koja dolaze s tipičnim kliničkim simptomima hripavca", naglasio je infektolog Goran Tešović.

U idućem razdoblju Tešović očekuje da će broj oboljelih dosta rasti. "Možemo očekivati veliki broj oboljelih kroz idućih nekoliko tjedana ili mjeseci. Vrlo vjerojatno će epidemija potrajati i mjesecima, a dodatno joj pogoduje i ovo toplo vrijeme jer je hripavac jedna od rijetkih ili možda čak i jedina respiratorna infekcija koja se više širi za vrijeme toplijih mjeseci", dodao je.

Toplije vrijeme poremetilo je sve pa tako i pojavu nekih bolesti koje su za ovo doba godine normalne.

Pročitajte i ovo Donald Trump Godinu dana prije izbora Trump ipak popularniji? Anketa ne ide u prilog njegovu protivniku: "Prestar je da bude uspješan predsjednik"

"Moguće da je malo možda odgodilo pojavu ovih nekih uobičajenih svima dobro poznatih - od gripe, RSV-a i tako", komentirala je doktorica Sanja Pejić Roško iz Klinike za dječje bolesti.

Trenutačno među djecom kolaju respiratorne i gastroenetrološke infekcije. Ambulanta u dječjoj bolnici u Klaićevoj i danas je bila popunjena malenim pacijentima.

Pročitajte i ovo Mirko Orlić, akademik Za Dnevnik Nove TV More poplavilo dio hrvatskih gradova, akademik upozorava: "Znamo što će se događati do kraja stoljeća"

U KBC-u Split kazali su za Dnevnik Nove TV da hospitaliziranih zbog hripavca nema. Broj zaraženih hripavcem prešao je 250, a koliko će ih konačno biti dječji infektolog rekao je da je teško predvidjeti, ali sjeća se onih godina kada je bilo i po 1600 prijavljenih slučajeva. Sigurno je da broj neće biti mali jer je cijepni obuhvat nešto niži nego što je bio prethodnih godina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene