Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćeni!

Andrija Jarak otkriva pozadinu djelovanja zloglasne bande razbijene u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pink Panter - zloglasna banda koja djeluje po regiji, pa i diljem Europe pala je u Zagrebu.

Šest ih je uhićeno u Zagrebu s povećim arsenalnom oružja. Ono što je šokantno je to što su imali opremu koju koriste hrvatski specijalci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Hrvatska je ovaj posao odradila uglavnom u suradnji s Austrijom i Srbijom. Naime, kriminalna skupina se mjesecima pripremala u Austriji za pljačku u Zagrebu. Austrijska policija to je dojavila hrvatskim kolegama.

S obzirom da su ih srbijanske tajne službe pratile i prisluškivale i one su dale nužne informacije. Naša ih je policija pratila od samog ulaska u zemlju. Pustili su ih da dođu u Zagreb. Jednako tako, pustili da uđu u unajmljen stan i donesu cijeli arsenal oružja, dugih i kratkih cijevi, šok bombi i sve silne opreme za pljačku.

POGLEDAJTE ARSENAL ORUŽJA ZAGREBAČKE BANDE Policija spriječila pljačku velikih razmjera

Odlučili su pričekati jedan dan i u utorak ujutro ih uhapsili. Svi su bili u sjedištu krim policije. Prebačeni su pritvorskom nadzorniku te će biti odvedeni na ispitivanje kod istražnog suca koji će odlučivati o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora.

S obzirom na silnu količinu oružja i sofisticirane opreme među kojima je i policijska, jasno je da je ovo vrhunski organizirana kriminalna skupina koju poznaje policija cijele Europske unije. Pitanje je tko im je bio domaćin u Zagrebu. Nisu ovdje mogli doći sami nenajavljeno.

Zasigurno su imali logistiku u Zagrebu, netko tko im je pripremio unajmljeni stan te savjetovao kako doći do stana. To nije jednostavno naći. Imali su puno oružja, pa je jasno da su htjeli izvesti oružanu pljačku i da bi pucali na sve što bi im se našlo na putu, a to su napravili u nekoliko navrata. Dobro da je policija to preduhitrila.

Plan im je bio da opljačkaju dvije banke u središtu Zagreba, u subotu. Taj datum nije slučajan. Papa Franjo je tada u Sarajevu, a sve sigurnosne službe u regiji, u susjednim zemljama su apsolutno fokusirane na događaj u Sarajevu. Kriminalci su to dobro znali, znali su da neće biti toliko policije i nadzora i zbog toga su odabrali baš taj datum.

Zanimljiv je još jedan detalj. Ukrali su dva automobila koji se inače koriste u službenoj pratnji štićenih osoba, dvije limuzine visoke klase. Čak je i boja ista kao za štićene osobe. U tim automobilima bi bježali glumeći da su policajci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene