Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pink Panter - zloglasna banda koja djeluje po regiji, pa i diljem Europe pala je u Zagrebu.


Šest ih je uhićeno u Zagrebu s povećim arsenalnom oružja. Ono što je šokantno je to što su imali opremu koju koriste hrvatski specijalci.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Kako su se godinama preko fiktivnih računa izvlačili milijuni: Sudac i njegova pomoćnica bili su mozgovi cijele operacije? Policija, ilustracija Policija traga za direktoricom zagrebačke tvrtke: Primila predujam za neisporučenu robu pa - nestala

Hrvatska je ovaj posao odradila uglavnom u suradnji s Austrijom i Srbijom. Naime, kriminalna skupina se mjesecima pripremala u Austriji za pljačku u Zagrebu. Austrijska policija to je dojavila hrvatskim kolegama.

S obzirom da su ih srbijanske tajne službe pratile i prisluškivale i one su dale nužne informacije. Naša ih je policija pratila od samog ulaska u zemlju. Pustili su ih da dođu u Zagreb. Jednako tako, pustili da uđu u unajmljen stan i donesu cijeli arsenal oružja, dugih i kratkih cijevi, šok bombi i sve silne opreme za pljačku.

POGLEDAJTE ARSENAL ORUŽJA ZAGREBAČKE BANDE Policija spriječila pljačku velikih razmjera

Odlučili su pričekati jedan dan i u utorak ujutro ih uhapsili. Svi su bili u sjedištu krim policije. Prebačeni su pritvorskom nadzorniku te će biti odvedeni na ispitivanje kod istražnog suca koji će odlučivati o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora.

S obzirom na silnu količinu oružja i sofisticirane opreme među kojima je i policijska, jasno je da je ovo vrhunski organizirana kriminalna skupina koju poznaje policija cijele Europske unije. Pitanje je tko im je bio domaćin u Zagrebu. Nisu ovdje mogli doći sami nenajavljeno.

Zasigurno su imali logistiku u Zagrebu, netko tko im je pripremio unajmljeni stan te savjetovao kako doći do stana. To nije jednostavno naći. Imali su puno oružja, pa je jasno da su htjeli izvesti oružanu pljačku i da bi pucali na sve što bi im se našlo na putu, a to su napravili u nekoliko navrata. Dobro da je policija to preduhitrila.

Plan im je bio da opljačkaju dvije banke u središtu Zagreba, u subotu. Taj datum nije slučajan. Papa Franjo je tada u Sarajevu, a sve sigurnosne službe u regiji, u susjednim zemljama su apsolutno fokusirane na događaj u Sarajevu. Kriminalci su to dobro znali, znali su da neće biti toliko policije i nadzora i zbog toga su odabrali baš taj datum.

Zanimljiv je još jedan detalj. Ukrali su dva automobila koji se inače koriste u službenoj pratnji štićenih osoba, dvije limuzine visoke klase. Čak je i boja ista kao za štićene osobe. U tim automobilima bi bježali glumeći da su policajci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook