Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMAJTE SRPLJENJA!

Nancy Pelosi stiže u Zagreb na samit: Pripremite se na prometni kaos, na ovim cestama će biti najveće gužve

Aktualno Galerija Karta obilaznih pravaca - 3 Karta obilaznih pravaca - 3 Foto: MUP Karta obilaznih pravaca - 2 Karta obilaznih pravaca - 2 Foto: MUP Karta obilaznih pravaca - 1 Karta obilaznih pravaca - 1 Foto: MUP +0 Karta obilaznih pravaca - 4 Galerija 1/4 >>
Hrvatski sabor suorganizator je prvog parlamentarnog samita Krimske platforme. Zagreb je brzo prihvatio poziv Kijeva, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković kaže kako se radi o "najvećem međunarodnom događaju Hrvatskog sabora u njegovoj povijesti". Zbog održavanja samita u ponedjeljak i utorak vrijedit će posebna regulacija prometa u Zagrebu i Velikoj Gorici.

U Zagreb stižu brojni predsjednici Parlamenata i Parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija, a među njima će biti i predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa i trećerangirana osoba u SAD-u Nancy Pelosi s kojom će se predsjednik Sabora Gordan Jandroković sastati u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih

Jandroković se sastao s predsjednikom ukrajinskog parlamenta Ruslanom Stefančukom koji je već stigao u Hrvatsku. U subotu u su Lovranu otkrili spomen ploču ukrajinskom pjesniku Ivanu Franku. Stefančuk je tada kazao: "Svaka država koja ima svoj Krim, ona je svjesna toga da je pitanje globalne sigurnosti sada pitanje broj 1 u svijetu".

Samit će otvoriti predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i predsjednik parlamenta Verhovne Rade Ukrajine Stefančuk, a prisutnima će se obratiti i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, te video vezom i predsjednik Ukrajine Volodomir Zelenski.

Posebna regulacija prometa

Zagrebačka policija javlja da će se zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostaviti privremena regulacija prometa u ponedjeljak i utorak te može dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijanja prometa uz nazočnost policijskih službenika.

Osim toga, na području užeg centra grada Zagreba, 25. listopada od 6 sati do 22 sata, uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama "Stop - policija", a o čemu su vlasnici vozila i stanari zgrada na navedenim lokacijama već upoznati.

Policija građane moli za strpljenje i suradnju, a objavila je i karte obilaznih pravaca.

  Karta obilaznih pravaca - 3 Karta obilaznih pravaca - 1 (Foto: MUP)

Karta obilaznih pravaca - 3 Karta obilaznih pravaca - 2 (Foto: MUP)

  Karta obilaznih pravaca - 3 Karta obilaznih pravaca - 3 (Foto: MUP)

Karta obilaznih pravaca - 3 Karta obilaznih pravaca - 4 (Foto: MUP)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene