Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRUTALNE PRIJETNJE

U Zagrebu napadnut maloljetni imigrant: "Glava će ti odletjeti kao da si u Siriji!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Are You Syrious, koja pomaže imigrantima, na svojoj je stranici na Facebook objavila screenshotove šokantnih prijetnji koje su u Zagrebu upućene jednom maloljetnom imigrantu iz Iraka.

"Bez oružja jer ako ga budeš imao, glava će ti odletjeti kao da si u Siriji", "I kolcem i lancem i bokserom u glavu za Dinamovu slavu", "Na mojem si tlu, život će ti postati pakao sada", "Ne možeš mrdnuti bez moje dozvole", "Tvoj život je teror od sada", "Ti si samo sirijski doručak za nas", "Nitko te ne želi ovdje" i slične prijetnje stigle su maloljetniku u porukama na Facebooku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

No zlostavljač nije stao na tome. Kako navode u ovoj udruzi, maloljetnika je zlostavljač i fizički napao, zajedno s dvojicom svojih prijatelja, a nakon što su stigli otac i brat napadnutoga, zlostavljači su im nastavili prijetiti.

"Ovo je realnost integracije u RH - donosimo samo dio divljačkih prijetnji koje su upućene maloljetnom azilantu iz Iraka koji je u Hrvatsku došao bježeći od ISIL-a, a čija se obitelj nedavno doselila u jedan zagrebački kvart. Isti ga je nasilnik, kojeg napadnuti maloljetnik ne poznaje od ranije, u pratnji još dvojice mladića dočekao i na autobusnoj stanici u susjedstvu te ga je fizički napao.

Maloljetnik koji se u trenutku napada vraćao iz škole uspio je pobjeći nasilnicima i pozvati oca i brata da dođu po njega. Dok su se zajedno vraćali kući, na početku ulice u kojoj žive iznova su ih dočekala četiri njima nepoznata mladića koji su im nastavili prijetiti.

Slučaj je prijavljen pravobraniteljici i policiji od koje očekujemo brzu i efikasnu reakciju. Napadnutoj obitelji podršku pružaju volonteri udruge Are You Syrious i JRS - Isusovačka služba za izbjeglice", navedeno je u objavi na Facebook stranici udruge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene