Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U akciji provedenoj s noći sa subote na nedjelju policija je u zagrebačkim kafićima zatekla 65 maloljetnika mlađih od 16 godina bez pratnje te u osam slučajeva zabilježila točenje i prodaju alkoholnih pića tinejdžerima.


Noćas od 22 do 6 sati policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u koordinaciji s Državnim inspektoratom i Sanitarnom inspekcijom, proaktivnim i preventivnim djelovanjem proveli mjere i radnje na širem zagrebačkom području, zbog sprječavanja kaznenih djela ili prekršaja na štetu maloljetnih osoba, priopćila je danas zagrebačka policija.

Vezani članci Policija, ilustracija Policija traga za direktoricom zagrebačke tvrtke: Primila predujam za neisporučenu robu pa - nestala Oštećeni automobil u zagrebačkoj ulici Sveti Duh 09 Vlasnici traže očevice: U Zagrebu slupao pet automobila pa pobjegao s mjesta nesreće

>> Maloljetnici koji su lutali noću i pili alkohol završili u policiji!

Proveden je nadzor rada ugostiteljskih objekata te je legitimirana 871 osoba, a u policijske prostorije dovedeno je 135 osoba. Među dovedenima je bilo 78 maloljetnih osoba, od kojih je 65 osoba dovedeno po članku 95. Obiteljskog zakona koji govori o zabrani noćnih izlazaka djeteta mlađeg od 16 godina bez pratnje roditelja ili pratnje druge odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenje.

Također, utvrđeno je sedam prekršaja iz čl. 12. (točenje alkohola maloljetnicima) Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i prekršaj iz čl. 11. Zakona o trgovini (prodaja alkoholnih pića maloljetnicima). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook