U Vukovar, grad domaćin susreta katoličke mladeži, stiglo je više od 30 tisuća mladih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.


Središnje euharistijsko slavlje u dvorištu dvorca Eltz predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Vezani članci Ivan Penava i Mislav Bago - 3 Penava nakon odlaska iz HDZ-a: "Škoro mora postaviti ultimatum Vladi, inače nećemo u njoj sudjelovati" Tomo Medved Medved u Vukovaru nakon Penavina odlaska: "Domoljublje nije kad svoju usamljenu istinu želite nametnuti većini, to je sebeljublje"

U misnom slavlju sudjeluje oko 30 biskupa, 300 svećenika, a pjeva oko 240 pjevača praćenih tamburaškim i gudačkim orkestrom te vokalno-instrumentalnim sastavom.

Službeno, imenom i prezimenom, organizatorima je prijavljeno 29.500 hodočasnika. No njihova je procjena da ih je u Vukovar stiglo i nekoliko tisuća više. Na ruku im je išlo današnje lijepo vrijeme. 

Vukovar ne pamti ovako lijepe prizore, grad vrvi mladim ljudima. Često izvještavamo iz Vukovara i nismo ni mi mogli vidjeti ovakve prizore. U Vukovaru 18. 11. bude puno ljudi, ali nakon "kolone sjećanja", u ovo doba dana (17 sati) Vukovar je pust grad. Danas potpuno druga slika.

Susret mladih završava velikim koncertom u dvorištu dvorca Eltz. Poruka koju oni odavde šalju je poruka nade u bolju budućnost.

I biskupi su danas upozorili da su mladi podnijeli najveći teret gospodarske krize, da su mnogi morali napustiti zemlju u potrazi za poslom, ali ipak iz Vukovara poruka nade u bolje sutra mladih Hrvatske.