Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postojeći ne daje rezultate

Predstavljen nacrt zakona o poticanju ulaganja u Vukovar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predstavio je u utorak nacrt prijedloga Zakona o poticanju ulaganja na području Grada Vukovara koji je još u siječnju upućen predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, a trebao bi, ukoliko bude prihvaćen, zamijeniti postojeći Zakon o Vukovaru, donesen 2001.

"U prijedlogu novoga zakona zadržali smo i neke stavke staroga zakona, ali donijeli i niz novih stavki koje bi trebale potaknuti razvoj poduzetništva. Očekujemo da će nacrt zakona ući u hitnu saborsku proceduru", rekao je Penava i izrazio uvjerenje da će zakon biti izglasan do ljeta.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Prema tom prijedlogu, poduzetnik koji posluje u Vukovaru ne bi plaćao porez na dobit ako zapošljava najmanje 10 radnika na neodređeno vrijeme koji imaju prebivalište i borave na području Vukovara. Poduzetnik koji zapošljava od 3 do 9 radnika na neodređeno vrijeme plaćao bi 50 posto propisane stope poreza na dobit. Isto tako poduzetnici imaju pravo na povrat 50 posto uplaćenih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje za svakoga osiguranika, odnosno, svoga zaposlenika koji ima zasnovan radni odnos i prebivalište u Vukovaru.

Po Penavinim riječima, motiv za donošenje zakona je činjenica da postojeći zakon o Vukovaru nije polučio rezultate zbog kojih je donesen.

Kazao je i kako se Vukovar ne može uspoređivati s drugim gradovima i područjima u Hrvatskoj s obzirom da se radi o gradu koji je pretrpio 9,5 milijardi kuna izravne ratne štete pri čemu su one neizravne i 4 do 5 puta veće.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene