Banski dvori (Foto: Pixsell,Patrik Macek)
Banski dvori (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Foto: Pixsell,Patrik Macek

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec kazao je kako će se odazvati na službeni poziv na sastanak s premijerom Plenkovićem, ali nakon prosvjeda u ponedjeljak.


Premijer Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada Josip Aladrović, ministar financija Zdravko Marić i savjetnik premijera za obrazovanje Radovan Fuchs sastali su se danas u Vladi kako bi pokušali riješiti problem štrajka prosvjetara. Fuchs i Marić napustili su sastanak, a na njemu su ostali premijer, ministrica obrazovanja i ministar rada.

Vezani članci Dražen Jelenić Prijeti li mu smjena? Ministar Bošnjaković već je razgovarao s Jelenićem, čeka se očitovanje Vlade Čelnici školskih sindikata najavili daljnje aktivnosti u štrajku (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 5 Sindikati objavili gdje će se štrajkati u srijedu te poručili: "U srijedu i četvrtak smo na Markovu trgu"

Tema razgovora bila je i to što staviti kao novu ponudu za sindikate kako bi se okončao višetjedni štrajk u školama, koji još uvijek traje.

Fuchs je po izlasku sa sastanka rekao da se razgovaralo o prijedlozima. Upitan je li bilo govora o odlasku ministrice Divjak, Fuchs je rekao da nije, prenosi N1.

Ranije danas na konferenciji za novinare predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec kazao je kako će se odazvati na službeni poziv na sastanak s premijerom Plenkovićem, ali nakon prosvjeda u ponedjeljak koji su najavili za 12:05 na Trgu bana Jelačića.

Predsjednik Vlade i ministri pozivaju sindikate na dijalog i pronalazak rješenja kako bi djeca što prije krenula u školu.