Obavijesti Video Pretražite Navigacija
razgovaraju o prijedlozima

U Vladi traje sastanak Divjak, Aladrovića i Plenkovića o štrajku prosvjetara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec kazao je kako će se odazvati na službeni poziv na sastanak s premijerom Plenkovićem, ali nakon prosvjeda u ponedjeljak.

Premijer Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada Josip Aladrović, ministar financija Zdravko Marić i savjetnik premijera za obrazovanje Radovan Fuchs sastali su se danas u Vladi kako bi pokušali riješiti problem štrajka prosvjetara. Fuchs i Marić napustili su sastanak, a na njemu su ostali premijer, ministrica obrazovanja i ministar rada.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Tema razgovora bila je i to što staviti kao novu ponudu za sindikate kako bi se okončao višetjedni štrajk u školama, koji još uvijek traje.

Fuchs je po izlasku sa sastanka rekao da se razgovaralo o prijedlozima. Upitan je li bilo govora o odlasku ministrice Divjak, Fuchs je rekao da nije, prenosi N1.

Ranije danas na konferenciji za novinare predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec kazao je kako će se odazvati na službeni poziv na sastanak s premijerom Plenkovićem, ali nakon prosvjeda u ponedjeljak koji su najavili za 12:05 na Trgu bana Jelačića.

Predsjednik Vlade i ministri pozivaju sindikate na dijalog i pronalazak rješenja kako bi djeca što prije krenula u školu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene