Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rupa u proračunu

Slijedi rezanje dodataka na plaće javnih i državnih službenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić potvrdio je, nakon neformalnog sastanka ministara oko rebalansa ovogodišnjeg proračuna, kako se na dodacima na plaće javnih i državnih službenika planira uštedjeti oko 500 milijuna kuna te kazao da su svi dodaci na stolu, a konačna će se odluka znati za nekoliko dana.

Održan je neformalni sastanak ministara oko rebalansa proračuna. 'Ključna odrednica rebalansa proračuna je deficit smanjiti za 7,7 milijardi kuna, od čega se nešto više od polovice očekuje na prihodnoj strani, a negdje oko 3,6 milijardi kuna na rashodnoj strani, kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić nakon neformalnog sastanka.

Pusić: Nije trenutak za kavgu među partnerima

Pročitajte i ovo Učitelj Gost Dnevnika Radovan Fuchs Rastu plaće, sindikati nezadovoljni: "Postoji mogućnost štrajka, sve opcije su otvorene" Slika nije dostupna Rebalans u nastajanju PLAĆE Lalovcu nije jasno o čemu Mornar priča

'S obzirom da su stvari koje smo predvidjeli na prihodnoj strani manje više jasne i ostaje jedino pitanje drugog mirovinskog stupa, ključna je rashodna strana proračuna i o tome smo danas razgovarali. Imamo plan po pojedinim stavkama što i koliko bi trebalo reducirati i o tome smo postigli dogovor da će ministarstva u ovih nekoliko dana napraviti napor da se usklade s prvim projekcijama po svakom ministarstvu', izjavio je Grčić.

Na upit je li je točno da se planirana ušteda od 500-tinjak milijuna kuna na dodacima na plaće javnih i državnih službenika, Grčić je ponovio kako se rashodna strana mora reducirati za ukupno 3,6 milijardi kuna te kako je 'negdje oko 500 milijuna kuna, dakle relativno mali dio', redukcija na ukupnim dodacima na plaće.

'Svi dodaci su na stolu, o tome se razgovara, što će u konačnici biti morat ćete se strpiti još nekoliko dana dok obavimo cijeli posao', rekao je Grčić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene