Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O rebalansu proračuna

Pusić: Nije trenutak za kavgu među partnerima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić slaže rebalans proračuna za 2014. godinu i mora se odlučiti gdje rezati.

Ministar Slavko Linić slaže rebalans proračuna za 2014. i mora se odlučiti na čemu rezati. Danas se okupio uži kabinet Vlade kako bi razgovarali o detaljima uštede, a nakon toga će se pridružiti i ostali ministri.

Na pitanje hoće li HNS pristati na rezanje dodataka na plaću, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić je rekla da se još dogovaraju i razgovaraju o proračunu i smanjenju deficita te da nije trenutak za zapodijevanje neke kavge među partnerima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavio ministar Linić Moguć drugi rebalans proračuna zbog dugova u zdravstvu Slika nije dostupna Proljetno rezanje Rebalansom će se rezati državna potrošnja za 1,9 milijardi kuna!

Pronašli nepravilnosti u Vladinu trošenju proračunskog novca! Posljedica nema!

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić je u prolazu na pitanja novinara  o rebalansu rekla da će proračun uskoro biti spreman.

Na pitanje ima li prostora za uštede u njegovom sektoru, ministar turizma Darko Lorencin je kazao da 'uvijek ima', ali nije htio reći ništa konkretnije. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je tek kazao da će 'sada razgovarati i dogovoriti se'.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš je, na pitanje ima li prostora za uštede u njezinom sektoru, pak kazala da je 'sve na knap'. Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić je rekla da će se mjesta za uštede morati naći, ali da se nada da se neće dirati programi.

Podsjetimo, rebalans je prijeko potreban budući da je trenutno deficit prevelik zbog čega je Hrvatska po preporuci Europske komisije ušla i u proceduru prekomjernog deficita. Ministar financija Slavko Linić rekao je kako je razlog velikog deficita sanacija zdravstva zbog čega će vjerojatno upravo taj sektor biti prvi na udaru rezova, no svi ministri će morati razmisliti gdje u svojim sektorima mogu rezati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene