Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Držao bez propisanog nadzora

Policija kod muškarca u kući nedaleko od Vukovara pronašla strojnicu, mine, puške, bombu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemska policija uhitila je i u pritvor predala 63-godišnjaka iz Vere, nedaleko od Vukovara, u čijoj je obiteljskoj kući pronađeno nekoliko pušaka i nabojnika te eksplozivne naprave i veća količina streljiva.

Na temelju naloga Županijskoga suda u Vukovaru, 28. siječnja u premetačini kuće i drugih prostorija osumnjičenoga 63-godišnjaka u Veri oduzeto je sedam pušaka (četiri vojničke puške raznih kalibara, jedna poluautomatska snajperska puška, jedna vojnička poluautomatska puška i vojnička strojnica), dvije eksplozivne naprave (jedna ručna bomba i jedna tromblonska trenutna mina), šest nabojnika za automatske puške i 2409 komada streljiva različitih vrsta i namjena, navodi policija.

Policijski službenici pronašli su i lovačku pušku te streljivo za koju je 63-godišnjak imao valjan oružni list za držanje i nošenje, koje je držao bez propisanog nadzora, zbog čega mu je privremeno oduzeto lovačko oružje i streljivo te je prekršajno prijavljen.

Pročitajte i ovo Zaplijenjeno oružje, ilustracija (Foto: MUP) Puška, pištolji, noževi... Prijavili ga zbog prijetnji i kršenja samoizolacije pa mu pretražili kuću i našli arsenal oružja

Pročitajte i ovo Prosvjed o obnovi Zagreba - 2 Ne zna se motiv Na teretanu i kafić u Zlataru ispalio projektil iz zolje. Već satima traže napadača: "Policija pregledava nadzorne kamere"

Pronađeno oružje i nabojnike, eksplozivna sredstva te streljivo policija je oduzela te pohranila, navodi se i dodaje kako je 63-godišnjak u petak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku vukovarsko-srijemske Policijske uprave.

Policije poziva građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da "pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija".


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene