Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedbi turističke 2012. godinu

U Umagu započela sjednica Vlade o turizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Umagu je započela s radom sjednica Vlade koja je u potpunosti posvećena turizmu i na njoj će se raspravljati o provedbi turističke godine te o pripremama za 2012. godinu, a članovi Vlade trebali bi usvojiti prijedlog odluke o davanju konačne suglasnosti na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa "Brijuni Rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Otok Sv. Katarina-Monumenti.


Osim toga, raspravljat će se između ostalog i o prijedlogu odluke o davanju suglasnosti na odluku upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o sufinanciranju izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina i Kaštijun s pretovarnim stanicama.

Premijerka Jadranka Kosor izvijestila je ujedno članove Vlade kako će se danas potpisati i Sporazum o sufinanciranju izgradnje pulske Opće bolnice. Na sjednici su nazočni i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Kristijan Šustar te istarski župan Ivan Jakovčić i umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Govoreći o provedbi ovogodišnje turističke sezone premijerka Kosor je istaknula kako sezonu treba što više produžiti obzirom da je, kako je rekla "Hrvatska sigurna i stabilna zemlja, što je za mnoge presudno prilikom izbora destinacije".

"Činjenica da smo završili pregovore s Europskom unijom je zasigurno potaknulo neke goste da odmor provedu u Hrvatskoj" - naglasila je premijerka Kosor dodavši kako u turizam treba iz godine u godinu ulagati, kako bi turistička ponuda bila što bolja i kvalitetnija.

Stoga se zahvalila svima koji su pridonijeli da i ovogodišnja turistička sezona bude uspješna. Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta u prilog tomu je kazao kako je prometna infrastruktura također važan čimbenik u sezoni. Stoga je napomenuo kako primjerice zagrebačka zračna luka u prvih šest mjeseci ove godine bilježi 17 posto više putnika nego u prvih šest mjeseci prošle godine, splitska 8,8 posto a dubrovačka 7,1 posto.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko kazao je kako je ostvarena visoka razina sigurnosti što je također od presudne važnosti za turiste. Spomenuo je projekt "Sigurna turistička sezona" u sklopu kojeg strani policijski službenici obavljaju svakodnevne policijske poslove, što se do sada pokazalo izvanrednim potezom. Naime, na jadranskoj je obali tijekom ove sezone angažirano 49 stranih policijskih službenika.

"Turisti su uglavnom žrtve krađa, a kao počinitelji kaznenih djela pojavljuju se iz oblasti zlouporabe opojnih droga", naglasio je Karamarko.
 

Pročitajte i ovo Traže se muškarci s fotografija - 3 Otuđen je novac Jeste li ih vidjeli? Policija moli za pomoć, prepoznajete li muškarce s fotografija? Domaći proizvodi Problem zbog novog zakona Sve više gradova proglašava sajamski dan: Na Veliku Gospu radit će štandovi i kiosci

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene