Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Heroji

Bravo za liječnike, sestre i babice! Dok se Zagreb tresao, u Petrovu stigle četiri rodilje s trudovima. Svi su brzo reagirali...

Medicinsko osoblje četiri je trudnice tijekom potresa odveo do automobila. Tamo su pričekali da se osposobi improvizirana rađaonica.

Četiri trudnice u Kliniku za ženske bolesti Petrova stigle su s trudovima i čekale porođaj točno u vrijeme kad je Zagreb tresao najjači potres u zadnjih 140 godina, piše Jutarnji list

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Ilustracija Nema službene potvrde Novo podrhtavanje tla uznemirilo Zagrepčane, stigle stotine komentara: "Čulo se, a i protreslo"

Tresla se i stara zgrada rađaonice pa su liječnici, babice i sestre sve četiri trudnice hitno odveli do automobila. Tamo su čekali da se napravi improvizirana rađaonica u Odjelu za onkološku ginekologiju koja je nije stradala u potresu.

Porođaj je krenuo, rođene su dvije djevojčice, a kako Jutarnji doznaje od dr. Gordana Zlopaše, i majke i djeca su dobro. Dvije druge trudnice koje su također nakratko završile u automobilima još čekaju porođaj. Liječnici kažu kako ne bi trebalo biti problema.

U Petrovoj su danas trebale roditi još dvije žene koje imaju rizične trudnoće. Jedna je prebačena u KBC Sestre milosrdnice, druha u KB Merkur. Nakon što je izmješten Odjel za intenzivnu skrb iz Petrove u KB Dubrava, Petrova je ostala bez uređaja potrebnih pri rađanju djece iz rizičnih trudnoća. 

U seljenju odjela intenzivne iz Petrove u Dubravu pomagala je vojska, ali i Bad Blue Boysi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene