Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Zaklade Ana Rukavina

U Svetoj Nedelji akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u 2015. godini održat će se u petak, 16. siječnja, od 11 do 13 sati, u Svetoj Nedelji u tvrtki Otto Bock Adria d.o.o. (Ulica dr. Franje Tuđmana 14).

Zaklada Ana Rukavina odazvala se pozivu zaposlenika tvrtke koji ovom akcijom žele pomoći trogodišnjem Niki Bratoniću iz Bregane kojem je dijagnosticirana akutna mijeloična leukemija te mu je potrebno hitno presađivanje koštane srži.

U Registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti i time dati šansu za život teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaklada Ana Rukavina Misija nije gotova: Novi darovatelji koštane srži trebaju svaki dan! Slika nije dostupna Darivanje matičnih stanica Obećanje Ani Rukavini je ispunjeno - Hrvatska ima velik registar!

Podržan rad Zaklade Ana Rukavina - donirano više od 1,2 milijuna kuna

Poruka svake akcije upisa u Registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Danas hrvatski Registar, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), broji 46.413 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je 44 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene