Koncert za život

Podržan rad Zaklade Ana Rukavina - donirano više od 1,2 milijuna kuna

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Humanitarni broj 060 9000 možete zvati sve do 31. prosinca i tako donirati 5,00 kuna.

Koncert za život, održan 19. prosinca na glavnom zagrebačkom trgu, i devetu godinu za redom okupio je više od 25.000 građana koji su svojim dolaskom podržali rad Zaklade Ana Rukavina. Tijekom raspjevane glazbene noći građani nisu zaboravili na solidarnost prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu te su humanitarni broj 060 9000 nazvali više od 193.000 puta i tako donirali više od 1,2 milijuna kuna za daljnji rad Zaklade.

Pogledaj i ovo Melkior Bašić i Damir Tomljenović, Želim život zbilja posebna večer! Poznati Hrvati okupili su se na koncertu Želim život, pogledajte tko je sve došao podržati ovu hvalevrijednu akciju!

Humanitarni broj 060 9000 možete zvati sve do 31. prosinca i tako donirati 5,00 kuna (plus PDV) i pomoći da se misija Zaklade Ana Rukavina i Anin san, i dalje nastavi.

Za sve građane koji nisu mogli sudjelovati na koncertu, medijski partner Zaklade i suorganizator koncerta Nova TV, osigurala je izravan prijenos događaja na Novoj TV, portalima dnevnik.hr te OYO. Građani, koji su na Trgu bana Josipa Jelačića pjesmom i plesom slavili ono najdragocjenije - život, uspjeli su i ove godine zaustaviti promet ZET-ovih tramvaja.

„Zahvaljujem svim građanima koji su nam se pridružili večeras. Građani Lijepe naše još su jednom pokazali da imaju veliko srce prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu jer su svojim pozivima omogućili da Zaklada nastavi s misijom širenja Registra. Nedavno je iz hrvatskog Registra ostvarena 44. transplantacija krvotvornih matičnih stanica što za oboljele znači novu šansu za život, a nama daje dodatan poticaj u našem radu“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Marija Rukavina uoči humanitarnog koncerta 'Želim život' - Otkrila nam što joj daje snagu u životu

„Nova TV prepoznala je u radu Zaklade Ana Rukavina prave vrijednosti i kao društveno odgovorna kompanija, sad već četvrtu godinu zajedno s njom pokušavamo ovaj svijet učiniti malo boljim i plemenitijim. Izuzetno mi je drago i ponosan sam što nam se toliko građana pridružilo na večerašnjem koncertu - kako svojim dolaskom, tako i donacijama“, izjavio je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nova TV grupe.

Pod voditeljskim palicama poznatih lica Nove TV, građani su uživali u ritmovima poznatih lica domaće estrade poput Psihomodo Popa, Opće opasnosti, Lane Jurčević, Halida Bešlića, Đanija Stipaničeva, Nede Ukraden, Ivana Zaka, Harija Rončevića, Jasmina Stavrosa, Adastre, Giuliana, Borisa Novkovića, Maje Šuput, Begina, Renata Metesssija i Zvijezda. Iz call centra u Gradskoj kavani javljala su se ugledna lica iz hrvatskog javnog života kojima su se pridružili i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko te brojni članovi Vlade Republike Hrvatske.

Rezultati truda Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, u kojem se trenutno nalazi više od 46.000 potencijalnih darivatelja, pravi su dokaz da su građani imali i više nego dobar razlog za slavlje. Diljem Hrvatske Zaklada Ana Rukavina organizirala je 262 javne akcije upisa u Registar iz kojeg je izdano 44 transplantata za oboljele diljem Hrvatske i svijeta. Ove brojke za oboljele znače novu šansu za život, a Zakladu potiču na daljnji rad.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene