Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Branitelji su gnjevni', poručio je Branko Borković poznatiji kao Mladi jastreb.


'U svakoj normalnoj državi Vojislav Stanimirović bio u zatvoru, a u Hrvatskoj je na vlasti', rekao je Branko Borković, Mladi jastreb.

Vezani članci Slika nije dostupna Borković: Tražimo prestanak progona hrvatskih branitelja Slika nije dostupna Borković: 'Mi nemamo vile kakve su dobili neki antifašistički borci'

Poručio je to nakon sastanka svih zapovjednika obrane Vukovara, koji je održan danas u Zagrebu. Zahtijevaju hitan sastanak s predsjednikom Sabora i premijerkom Jadrankom Kosor jer se ni 20 godina nakon rata nije riješio problem vukovarskih branitelja.

'Želimo se sastati i nismo pobornici ulice. Smatramo da je to jedini legitimni način rješavanja postojećeg stanja, mi nismo zločinci i ne dopuštamo da nas se kao takve tretira', naglasio je Mladi jastreb.

Istaknuo je kako žele da se obrana Vukovara riješi kao i ostale gardijske brigade i postrojbe. Dodao je da će sami zbog, kako je ocijenio, nezrelosti sustava i dosadašnjih iskustava načiniti vlastite medalje 'Vukovar' koje će podijeliti ljudima koji su sudjelovali u obrani toga grada 1991. godine. Kada ih podijelimo, zahtijevat ćemo da se ta medalja uvrsti u Zakon o odličjima Republike Hrvatske, dodao je.

>> Stanimirović: Rekao sam samo ono što su rekli predstavnici srpskih obitelji

Zapovjednici obrane Vukovara poručili su kako ih fantomski spisak Srbije od 33 imena ne zanima te poručuju da branitelj Tihomir Purda treba biti oslobođen. 'Želimo zaštiti Purdu i sve koji su na tim listama i omogućiti mir našim suborcima', rekao je zapovjednik obrane Vukovara Borković.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju