Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branitelji i invalidi Domovinskog rata, koji više od 190 dana prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja, organiziraju u na Trgu bana Jelačića skup pod nazivom "Skupu zajedništva 100 posto za Hrvatsku – Zajedno do pobjede", s kojeg će uz zabavni program poslati poruku javnosti o svojim problemima i, kako najavljuju, problemima cijele Hrvatske.


Organizatori, braniteljske udruge koje u šatoru u Savskoj 66 već mjesecima traže smjenu ministra Predraga Matića i dvoje suradnika, te donošenje ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, pozivaju na skup "sve hrvatske branitelje i domoljube, nezaposlene, obespravljene, studente, mlade, umirovljenike, blokirane, te sve koji rade, a ne dobivaju plaću, kao i ostale ljude dobre volje".

Vezani članci Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Andrija Jarak iz Beograda: U tijeku je prosvjed učenika pred policijskom stanicom, traže da puste njihove kolege Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Predsjednica o nedolasku na prosvjed #spasime: "Imala sam privatne obveze"

Tvrde da nije riječ o prosvjednom niti političkom skupu, te da neće biti nikakvih političkih poruka i govora.

VIDEO 'Ja sam htio da se to riješi odmah, brate, jer nisam razumio u čemu je bio problem. Mislite da vas lažem?'

"Danas smo ponovno svjedoci pokušaja regionalnog razjedinjavanja Hrvatske, polarizacije i moralne erozije hrvatskog društva. Upravo sada došlo je vrijeme osvijestiti zajedništvo kakvo je vladalo za vrijeme Domovinskog rata – zajedništvo juga i sjevera, istoka i zapada, mladih i starih te sačuvati vrednote za koje su mnogi hrvatski branitelji i domoljubi žrtvovali svoje živote", stoji u proglasu organizatora skupa.

Prije skupa, koji će na središnjem zagrebačkom trgu početi u 19 sati, u katedrali će se u 18 sati održati misa za domovinu.

Na skupu, kako je najavljeno, nastupit će Marko Perković Thompson, Klapa HRM-a sv. Juraj, Dražen Žanko, Matko Jelavić, Mirko Švenda - Žiga, Stjepan Jeršek – Štef, Ivan Mikulić, Niko Bete, Anja Šovagović—Despot i Božidar Alić i dr.

Zbog "Skupa zajedništva 100 posto za Hrvatsku promet će u kasnim poslijepodnevnim satima s Trga biti preusmjeren na Glavni kolodvor, najavljeno je iz gradskog javnog prijevoznika ZET-a.

Skretanje tramvajskog prometa s Trga bana Jelačića trajat će sve dok za to bude potrebe, a ZET-ove dežurne ekipe će prema potrebi i u dogovoru s prometnom policijom preusmjeravati promet iz preventivnih i sigurnosnih razloga, rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Branitelji i invalidi Domovinskog rata, koji više od 190 dana prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja, organiziraju "Skup zajedništva 100 posto za Hrvatsku – Zajedno do pobjede", s kojeg će, kako su najavili, uz zabavni program poslati poruku javnosti o svojim problemima i problemima cijele Hrvatske.

Gradonačelnik Milan Bandić je novinarima u subotu, na pitanje hoće li doći na braniteljski skup na Trg bana Jelačića, odgovorio da svaki normalan čovjek mora biti s braniteljima te da će biti na misi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook