Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opasno vrijeme

Upaljen meteoalarm: Stiže nova runda grmljavinskog nevremena i olujnog vjetra

Ilustracija
Ilustracija Foto: Tom Dubravec/Cropix
Za danas je upaljeno žuto upozorenje za jug zemlje zbog jakih naleta vjetra, a za sutra narančasto za većinu zemlje zbog grmljavinskog nevremena i jakog olujnog juga.

U subotu će vrijeme biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a na Jadranu mjestimična kiša uglavnom u prvom dijelu dana, prognoza je za subotu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Mjestimice će padati kiša, uglavnom u prvom dijelu dana, češće na Jadranu i uz njega, gdje će biti i pljuskova s grmljavinom.

Ujutro će u unutrašnjosti ponegdje biti magle.

Navečer sa zapada stiže jače naoblačenje, a ponajprije na sjevernom Jadranu ponovno kiša.

Izdan je i žuti meteoalarm, što znači da je vrijeme potencijalno opasno, zbog vjetra za područje Gospića i uz obalu, a na području Splita i Rijeke očekuje se i grmljavinsko nevrijeme.

Ilustracija Žuti meteoalarm 4. studenog 2023. (Foto: DHMZ)

Na kopnu će puhati većinom slab vjetar, prema kraju dana umjeren, u gorju i jak jugozapadni i južni. Na Jadranu umjeren do jak jugozapadnjak i zapadnjak, a u noći će okretati na južni vjetar i jugo te jačati.

Najviša dnevna temperatura bit će od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža.

No u nedjelju nas čeka nova snažna promjena uz jak vjetar uz grmljavinska nevremena. Bit će umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, mjestimice i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom, posebice na Jadranu i predjelima uz njega, gdje mogu biti obilniji. Poslijepodne slijedi smanjivanje naoblake i postupno smirivanje, ponajprije na zapadu zemlje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene