Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vesna Pusić neće se kandidirati za predsjednicu HNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata Vesna Pusić neće se kandidirati za još jedan predsjednički mandat o čemu je izvijestila i Predsjedništvo stranke.

U priopćenju se navodi da će na sjednici Središnjeg odbora HNS-a, što će se održati 9. veljače, Vesna Pusić predložiti Radimira Čačića kao kandidata za predsjednika stranke i Ivana Vrdoljaka za predsjednika Središnjeg odbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar Predsjednika RH Mesić: Kao i odlazak i najava povratka neprimjerena Slika nije dostupna Gost predsjednik Crne Gore Mesić na ručaku s veleposlanicima EU-a

"Kako bi stranka ojačala svoje pozicije i svoju prisutnost na
političkoj sceni i u punoj mjeri iskoristila mogućnosti koje joj se otvaraju, politiku HNS-a će u narednom razdoblju voditi Vesna Pusić sa svojim timom u Hrvatskom saboru, dok će Radimir Čačić preuzeti organizacijsko jačanje stranke i pripreme za lokalne izbore", stoji u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik HNS-a Boris Blažeković.

Mesić: 'Možda i dalje ostanem zamrznut'

Predsjednik Stjepan Mesić nije želio komentirati odluku Vesne Pusić da se ne kandidira ponovno za predsjednicu HNS-a te njezinu potporu Radimiru Čačiću.

Mesić je istaknuo kako da je to prijedlog sadašnje predsjednice stranke, a da je on zamrznuo članstvo u HNS-u.

Izjavio je kako još ne zna hoće li se nakon predsjedničkog mandata vratiti u stranku.

'Ako stranka bude provodila politiku koja će meni biti prihvatljiva onda ću odmrznuti članstvo, a ako bude vodila politiku koju ja ne prihvaćam onda ću i dalje ostati zamrznut', izjavio je Mesić. 

Dodao je kako mu nije ambicija postati predsjednik HNS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene