Tri i pol mjeseca nakon snažnog potresa koji je pogodio Zagreb građani glavnog grada nemaju mira.

Galerija


Društvenim mrežama šire se fotografije iz jednog stana u centru Zagreba. Kako nam je napisala vlasnica stana u Draškovićevoj, komadi zidova na fotografijama pali su tijekom proteklog vikenda.

Vezani članci Krunoslav Katičić - 3 U studentski dom stiže ekspertna ekipa Ministarstva: "Veliki je problem žutih oznaka. Što kazati građanima? To su teške situacije" Milan Bandić Bandić komentirao obnovu grada nakon potresa: "Nisam zadovoljan. Mi smo mogli još više, a Vlada je mogla tri puta više od nas"

"Nisam ulazila u sobu nakon što mi je kći otišla na more", kazala je za DNEVNIK.hr, svjesna da je netko mogao nastradati. "Nisam baš strašljiva osoba, ali nije mi svejedno. Sve se puno više trese nego prije potresa", dodala je.

Kako kaže - za ovo ispadanje komada zidova krivi su tramvaji. "Sve je to od vibracija prouzrokovanih prometom i prokletim žicama ZET-ovim koje su zakačene na zidove naših kuća", navodi i opisuje da se vezivo iz zidova koje je prije više od 100 godina zalijepilo cigle na hrpu - pretvorilo u pijesak.

Doznajemo da je na kući žuta naljepnica te da im je rečeno da su potrebne hitne intervencije. "Koje? Čije? Kada?" pita se Zagrepčanka jer to do sada nitko nije precizirao i na sanaciji se ništa ne radi.