Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicionalna proslava

U Splitu podijeljeno 5 000 bakalara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskim Prokurativama danas je u povodu božićnih blagdana, u okviru već tradicionalne proslave pod nazivom Splitu s ljubavlju, podijeljeno 5.000 porcija bakalara.

Održano je i svjetsko prvenstvo u spravljanju fritula na kojem su sudjelovale 74 natjecateljice, a ocjenjivački je žiri pobjednicom proglasio Jasenku Jončić, kojoj je, uz titulu meštrovica od fritula, pripala i novčana nagrada od 5.000 kuna. Meštrovica Jasneka je i 2009. godine na Prvenstvu svita u fritulan spravila pobjedničke fritule, a danas je rekla da je rabila recept iz Komiže na Visu.

Drugo mjesto osvojila je Vesna Vujević, a treće Marija Radovniković. U revijalnom dijelu natjecanja u spravljanju fritula pobjedila je ekipa koju su činile taekwondošice sestre Ana i Lucija Zaninović i jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić. Današnje humanitarno događanje Splitu s ljubavlju, održano je sedmu godinu za redom na Badnjak, a organizatori su grad Split u suradnji sa Županijom splitsko-dalmatinskom i Savezom kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER).

Nazočne su pozdravili i čestitali im predstojeće blagdane dogradonačelnica Splita Anđelka Visković, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader i predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar. U višesatnom programu nazočne su zabavljali poznati pjevači. (HIna)

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene