Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na splitskim Prokurativama danas je u povodu božićnih blagdana, u okviru već tradicionalne proslave pod nazivom Splitu s ljubavlju, podijeljeno 5.000 porcija bakalara.


Održano je i svjetsko prvenstvo u spravljanju fritula na kojem su sudjelovale 74 natjecateljice, a ocjenjivački je žiri pobjednicom proglasio Jasenku Jončić, kojoj je, uz titulu meštrovica od fritula, pripala i novčana nagrada od 5.000 kuna. Meštrovica Jasneka je i 2009. godine na Prvenstvu svita u fritulan spravila pobjedničke fritule, a danas je rekla da je rabila recept iz Komiže na Visu.

Drugo mjesto osvojila je Vesna Vujević, a treće Marija Radovniković. U revijalnom dijelu natjecanja u spravljanju fritula pobjedila je ekipa koju su činile taekwondošice sestre Ana i Lucija Zaninović i jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić. Današnje humanitarno događanje Splitu s ljubavlju, održano je sedmu godinu za redom na Badnjak, a organizatori su grad Split u suradnji sa Županijom splitsko-dalmatinskom i Savezom kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER).

Nazočne su pozdravili i čestitali im predstojeće blagdane dogradonačelnica Splita Anđelka Visković, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader i predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar. U višesatnom programu nazočne su zabavljali poznati pjevači. (HIna)

Vezani članci Propala operacija grudi - 11 Optužuju splitskog kirurga za propale estetske zahvate: "Bilo je kao da me mesar rezao. Iz rane je počela curiti sukrvica i gnoj" City slavi uz najbolje popuste, super nagrade i brojna iznenađenja City slavi uz najbolje popuste, super nagrade i brojna iznenađenja