Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena se ne otkriva

Hrvatska vojska pokazala moć: Izveli spektakularnu vježbu, a kao odgovor na sve vrste ugroza imaju i posebno oružje

Aktualno Galerija Vojna vježba u Splitu - 2 Vojna vježba u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vojna vježba u Splitu - 3 Vojna vježba u Splitu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vojna vježba u Splitu - 1 Vojna vježba u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vojna vježba u Splitu - 4 Vojna vježba u Splitu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +6 Vojna vježba u Splitu - 5 Galerija 1/11 >>
Vojna moć pokazuje se ovih dana u Splitu. Počela je još jedna međunarodna izložba naoružanja i opreme ASDA. Održana je i spektakularna vježba naše vojske.

Pucalo se u Splitu na sve strane. Velikom vojnom vježbom tako je pokazan dio moći hrvatskih oružanih snaga.

Pročitajte i ovo Rafalei stigli u Hrvatsku Iz minute u minutu Što je Hrvatska kupila za više od milijardu eura? Najubojitije im je oružje raketa METEOR Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

''Glavna zadaća nam je uzvratiti paljbu i zauzeti zaklon'', kaže Ivan Kraljević, pozornik Hrvatske ratne mornarice.

S kopna, mora ili zraka. Koja god ugroza bila, Hrvatska vojska vježbom je pokazala da je spremna na sve izazove.

Izložba u Spaladium Areni

Sve se to događa dok traje izložba naoružanja i vojne opreme u Spaladium Areni. Puške i bespilotne letjelice samo su dio arsenala za obranu ili napad. A u ekstremnim uvjetima nastupa potpuni robotizirani proizvod hrvatske pameti. Radi u uvjetima kemijske, biološke ili nuklearne ugroze, ali i svim drugim prijetnjama. Cijena se ne otkriva.

''Cijena je na upit. Ne možemo otkrivati informacije oko cijene. Bit ćemo spremni razgovarati s ministarstvima oko toga sredinom iduće godine'', otkriva Gordan Pešić, voditelj razvoja poslovanja tvrtke.

Za dvije godine stižu borbeni zrakoplovi

A 2023. godine iz Francuske u Hrvatsku trebaju stići borbeni zrakoplovi Rafali s dijelom američkom opremom, od kojih pak treba zeleno svjetlo za prodaju.

''Hrvatska će kupiti svoj modul i on će u budućnosti taj TPT nositi direktno s Amerikom. Ja ne vidim niti jedan problem koji se do sada potencirao u javnosti koji bi mogao dovesti u pitanje završetak procesa nabavke višenamjenskog borbenog aviona'', poručuje ministar obrane Mario Banožić. Potpisivanje ugovora o tome, kaže, očekuje do kraja godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene